2.9 C
București
joi, 20 ianuarie 2022 - 13:00
No menu items!

Scandalul “Black Cube”. Prefectul Capitalei, spionat de angajații firmei israeliene

spot_img

Prefectul Capitalei a fost urmărit de angajaţii firmei israeliene Black Cube, arestaţi la Bucureşti pentru că ar fi spionat-o pe şefa DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe apropiați ai acesteia.

Potrivit digi24.ro, Paul Nicolae Petrovan a fost audiat de procurorii DIICOT, în calitate de martor. Audierea a avut loc în contextul în care asupra celor doi cetăţeni israelieni au fost descoperite documente care au legătură cu oficialul.

Prefectul, care a fost procuror militar DNA, a confirmat pentru Digi24 că a fost audiat, dar a adăugat că nu poate oferi amănunte, dat fiind statutul secret al anchetei.

„Pot să vă spun doar că am fost solicitat şi audiat într-o cauză a DIICOT, privitoare la posibile infracţiuni de natură informatică. Celelalte amănunte de care m-aţi întrebat, nu pot să vă confirm sau infirm. N-aş dori să fac, având în vedere caracterul anchetei, alte comentarii. V-aş ruga să vă adresaţi organelor de urmărire penală care efectuează cercetările în cauză pentru eventuale alte precizări”, a declarat Paul Nicolae Petrovan, prefectul de Bucureşti, pentru digi24.ro.

Doi angajați ai Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David au fost arestaţi preventiv pentru 20 de zile, sub acuzațiile de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

În acelaşi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă a lui Yossi Barkshtein, bărbatul fiind a treia persoană vizată de anchetă.

R.D.