10.4 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 14:52

Fosta judecătoare Geanina Terceanu – 7 ani de închisoare. Frații Ioan și Victor Becali se întorc după gratii

spot_img

Magistrații Curții Supreme au pronunțat, miercuri, sentința definitivă în dosarul în care fosta judecătoare Geanina Terceanu a fost acuzată că ar fi primit 200.000 de euro mită pentru a dispune achitarea inculpaților în dosarul “Transferuri în fotbal”. 

Astfel, potrivit judecătorilor ÎCCJ, fosta judecătoare Geanina Teodorovici (fostă Terceanu) a fost condamnată la 7 ani de închisoare și la 3 ani interzicerea unor drepturi. 

În timp ce Cristian Borcea a fost achitat, frații Ioan și Victor Becali se vor întoarce după gratii: Ioan Becali a rămas cu pedeapsa de 7 ani și 4 luni de închisoare, dictată în această cauză de Curtea de Apel București, iar Victor Becali – cu pedeapsa de 5 ani și 8 luni de închisoare. De altfel, în cazul lui Victor Becali, ÎCCJ a anulat liberarea condiționată a acestuia. 

De asemenea, magistrații au decis confiscarea a 185.000 de euro în cazul fostei judecătoare. 

Cu doi ani în urmă, pe 5 februarie 2016, procurorii DNA au trimis-o în judecată pe judecătoarea Geanina Terceanu, sub acuzația de luare de mită în legătură cu pronunțarea unei soluții favorabile în dosarul “Transferuri în fotbal”.

În aceeși cauză, au fost deferiţi justiţiei și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, pentru dare de mită. 

R.D.