Cristi Borcea şi fraţii Becali au fost trimişi în judecată pentru mita la judecătoarea Geanina Terceanu

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe judecătoarea Geanina Terceanu, aflată în arest la domiciliu, pentru luare de mită în legătură cu pronunțarea unei soluții favorabile în dosarul transferurilor din fotbal.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei și foștii impresari Ioan și Victor Becali, precum și Cristian Borcea, fost președinte executiv al Clubului de fotbal Dinamo, pentru dare de mită, toți aflați în executarea unei pedepse cu închisoarea.  

La data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimiși în judecată și pentru toate infracțiunile reținute în sarcina acestora, achitare pronunțată în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 („fapta nu există”). Potrivit rechizitoriului, pentru a pronunța această soluție de achitare – inculpata Terceanu Geanina a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro. Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpații Becali Ioan și Becali Victor (cei doi fiind frați), iar suma de 10.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpatul Borcea Cristian.

comunicat DNA

 Judecătoarei Geanina Terceanu i s-au găsit, la percheziţii, peste 100.000 de euro din banii daţi de impresari. Aceştia au fost condamnaţi, între timp, la pedepse de 6, respectiv 8 ani de închisoare în acelaşi dosar în care judecătoarea Terceanu îi achitase. Inculpaţii vor fi judecaţi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

M. N.

NICIUN COMENTARIU