6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 9:21

Ex-consilierul lui Kovesi, Horia Șelaru, judecătorul preferat de DNA pentru mandate de interceptare, semnează ca primarul decizia de supraveghere tehnică a lui Ionel Arsene

spot_img

Președintele Consiliului Județean Neamț a fost anchetat, reținut și arestat într-un dosar al DNA Bacău, în care a fost dispusă interceptarea comunicațiilor în baza unui mandat de siguranță națională aprobat ca primarul de judecătorul Horia Valentin Șelaru, pe o încheiere redactată parcă „copy/paste”.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, în încheierea ședinței ținute în Camera de consiliu, pe 9 iunie 2015, apare de două ori numele solicitantului mandatului de supraveghere tehnică, respectiv DNA – Serviciul Teritorial Ploiești, dar și DNA- Structura Teritorială Bacău, în fapt unitatea care a instrumentat dosarul.

Astfel, în debutul încheierii ședinței de judecată, conduse de fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, când aceasta era procuror general al României, Horia Valentin Șelaru, este menționat Serviciul Teritorial Ploiești. Ulterior, în cuprinsului actului, apare numele Serviciului Teritorial Bacău, pentru ca, în final, judecătorul de drepturi și libertăți să dispună interceptarea comunciațiilor lui Ionel Arsene în baza solicitării formulate de… Serviciul Teritorial Ploiești.

Nu știm dacă grefierul a redactat încheierea legat la ochi sau prin copiere din alt document, dar este evident că judecătorul Horia Șelaru avea obligația să citească redactarea, și nu să semneze ca primarul.

Deși, inițial, Tribunalul Bacău a decis, în 19 ianuarie, cercetarea lui Ionel Arsene sub control judiciar, considerând că este suficient pentru desfăşurarea procesului penal, în 29 ianuarie, Curtea de Apel Bacău a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile. Judecătorul care a decis arestarea este Silviu Anti, nimeni altul decât magistratul pe care DNA Bacău l-a salvat de la urmărire penală după un denunț depus, în 2015, de un avocat din Baroul Bacău, care sesiza fapte de corupție.

Sunt, după cum se vede, cam multe conincidențe în toată povestea legată de Ionel Arsene. Ca să nu mai amintim că multe dintre cererile de interceptare și supraveghere tehnică formulate de DNA sunt soluționate de judecătorul Horia Valentin Șelaru, fost consilier al Laurei Kovesi și fost procuror DNA.

Andi Topală