12.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 14:17

Fost fotbalist de Liga I și ex-președinte al „Farul Constanța”, depistat de DIICOT drept client al unui traficant de droguri

spot_img

Decapitarea de către procurorii DIICOT Constanța a rețelei de trafic de droguri condusă de Ianoș Albert Feri și concubina acestuia, Mădălina Mihaela Huzuneanu, a zguduit lumea bună din orașul de la malul mării. Asta pentru că, așa cum anchetatorii au descoperit, Ianoș Albert Feri avea printre clienți doar oameni cu bani care frecventau cluburile de lux din nordul stațiunii Mamaia.

Sursa Zilei a aflat amănunte exclusive referitoare la modul de operare a lui Ianoș, clienții acestuia, precum și cum și de unde se aproviziona acesta pentru a vinde droguri pe litoral.

În ceea ce privește modul de operare, Ianoș Albert Feri, care era și el consumator de droguri, dădea dovadă de o lejeritate maximă, total nespecifică traficanților ”profesioniști” care își iau multe măsuri de precauție.

„Numitul Ianoș Albert Feri locuiește fără forme legale în cartierul Poarta 6  împreună cu concubina sa, Huzuneanu Mihaela Mădălina. Când vinde de la această locuință, Ianoș Albert-Feri adesea le aruncă clienților drogurile de la geam sau îi trimite să și le ia din mașina sa, un Porsche Panamera, unde aceștia lasă și banii, el deschizând autoturismul din telecomandă”, au stabilit procurorii DIICOT Constanța.

În lista clienților care se apropvizionau cu droguri de la Ianoș Albert Feri, care în convorbirile telefonice erau numite ”sticle de vin”, se află un fost fotbalist celebru de Liga 1, constănțeanul Dragoș Adrian Pitu. Pitu este unul din clienții căruia Ianoș îi arunca marfa de la etajul locuinței sale. Ajuns acum la aproape 44 de ani, în afară de Farul Constanța, Pitu a jucat în cariera sa la echipe ca Steaua București, Dinamo București sau Universitatea Craiova. În februarie 2018 Adrian Pitu devenea președinte executiv la SSC Farul Constanța, echipa reprezentând un proiect al suporterilor Farul de relansare a echipei de fotbal cu același nume.

Anchetatorii au monitorizat discuții foarte dese între Pitu și Ianoș în care fostul fotbalist îi cerea traficantului ”sticle de vin”.

Ursulețul plin cu cocaină

Ianoș Albert Feri, concubina acestuia, Mihaela Huzuneanu, precum și ceilalți membri ai rețelei aveau să fie arestați pe 23 ianuarie de Tribunalul Constanța după un flagrant făcut cu o zi de înainte de procurorii DIICOT de la Constanța.

Înainte de acest episod, începând cu luna decembrie 2018, Ianoș Albert Feri a purtat în mod regulat o serie de convorbiri telefonice în limba spaniolă cu o femeie aflată în Olanda, posibil Rotterdam. În cadrul discuțiilor, Ianoș i-a comunicat faptul că urmează să facă o deplasare în țara respectivă, iar în luna ianuarie 2019 i-a comunicat că va veni pe data de 18/19.01.2019 solicitând să îi fie „preparate medicamentele, în cantitate de jumătate de litru”.

Cu o zi înainte de plecare, Ianoș s-a deplasat în localitatea Brăila unde se pare că a împrumutat o sumă de peste 15.000 de euro, lăsând garanție autoturismul marca Porsche Panamera pe care îl deține.

În ziua următoare, susnumitul a părăsit țara cu avionul, împreună cu concubina sa, Mihaela Huzuneanu. Înainte de plecare, cei doi au purtat o discuție din al cărei conținut reieșea faptul că este foarte important să ia în călătorie un ursuleț.

De asemenea, Ianoș i-a cerut locotenentului său Amet Baiar Bilghin să ridice un colet ce urma să ajungă în București iar ulterior să vină cu el în Constanța.

Pe 22 ianuarie, în jurul orei 14.30, organele de urmărie penală au oprit în trafic, în zona staţiei de taxare Feteşti, de pe autostrada A2, autoturismul marca Renault Laguna ce circula pe direcția București-Constanța. În interior au fost identificați martorul Marius Pascu și Amet Baiar Bilghin, iar în portbagaj a fost găsită o cutie din carton alb în care se aflau mai multe dulciuri și un urs din pluș.

„Procedând la palparea ursului din pluș maro, la interior, în zona mediană, lucrătorii de poliție au stabilit că se află un obiect de formă solidă. În continuare, îndepărtând cusătura din zona gâtului jucăriei, în interior a fost identificat un obiect de formă neregulată compus dintr-un înveliș din scotch culoare maro ce conține la interior o substanță albă pulverulentă, presată sub formă paralelipipedică. Între foliile din scotch care formează învelișul a mai fost identificată o substanță maro, granulată, cu miros de cafea”, au stabilit anchetatorii. După analizele de laborator s-a stabilit că în interiorul ursulețului se aflau 494,6 grame de cocaină.

Cristi Ciupercă