19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 15:13
No menu items!

Fără teste în școli și săptămâna viitoare. Sorin Cîmpeanu: Este îngrijorător, am cerut de la IGSU de multă vreme

spot_img

Şcoala nu va începe în condiţii de siguranţă, săptămâna viitoare, pentru ciclul primar din cauza lipsei testelor, susține ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

“Este un lucru foarte grav, îngrijorător. Noi cerem de la IGSU de multă vreme, pentru că dacă vrem să nu avem pierderi în educație avem nevoie de prezență fizică”, a precizat ministrul Educației la Digi24.

Întrebat dacă are încredere în teste, Sorin Cîmpeanu a spus: “Atâta cât spune Agenția medicamentului că au precizie. Dacă ne raportăm la cele 111 teste pozitive confirmate de PCR, dintr-o multitudine de milioane de teste, apreciez fără să îmi depășesc limitele de competență că au o relevanță scăzută. Încrederea în părinți îmi doresc să fie mai mare, dar am îndoieli că acești părinți au făcut aceste teste și au făcut corect acasă. Atâta timp cât nu există baza legală de testare la școală, pentru obligativitatea testării, dacă sunteți profesor și 20 de elevi spun: nu vrem să ne testăm, sunt curios ce puteți face”.

Școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat, miercuri, că achiziția testelor de salivă pentru elevi a fost contestată, astfel că procedura este blocată până la soluționarea problemei.

                                                                                                                    Adina Silav