-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 10:20
No menu items!

Ministrul Energiei: “Suntem dependenți de gazul rusesc. Nu avem suficient”

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că România, deși este producătoare de gaz, este dependentă de gazul rusesc.

„România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze.

Gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă, acel 20-25% din import, este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat Virgil Popescu, joi seară, la Antena 3.

Acesta a precizat că este nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de cel al gazului rusesc, menționând că se așteaptă ca prețul gazului să scadă din primăvară.

„Eu mă aștept în perioada de primăvară-vară și toamnă să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural și odată cu așa-zisa operaționalizare a conductei Nord Stream 2, pentru că părerea mea și a colegilor din statele membre este că acest joc este făcut special pentru a presa operaționalizarea mai rapidă a conductei”, a mai spus Popescu.

                                                                                                                    Adina Silav