10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:46
No menu items!

Explozie într-un bloc din Buzău. Două persoane au fost rănite. Locatarii, evacuați

spot_img

O explozie s-a produs, vineri dimineaţă, într-un bloc de garsoniere din Buzău. O fetiţă de opt ani şi bunica ei au fost rănite. 15 oameni au fost evacuaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, locotenent George Creţu, explozia s-a produs într-un bloc de la marginea Buzăului. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu.

”Am fost solicitaţi să intervenim în cazul unei explozii într-o locuinţă la etajul 4, al unui bloc din Buzău. La faţa locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi o ambulanţă. În momentul sosirii s-a constatat că explozia nu generase un incendiu, iar pagube semnificative erau în locuinţa în care s-a produs”, a declarat reprezentantul ISU Buzău.

Două persoane, o fată, de 8 ani, şi bunica ei, de 65 de ani, au fost rănite în urma exploziei. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean Buzău cu arsuri pe 10 la sută din suprafața corpului.

Alţi 15 locatari ai imobilului au fost evacuaţi.

Pompierii urmează să evalueze pagubele în celelalte locuinte, în timp ce specialiştii în construcţii vor stabili dacă blocul  respectiv are probleme de rezistenţă în urma exploziei.

                                                                                                               Adina Silav