3 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 6:09
No menu items!

Ziua a doua a negocierilor. PNL decide dacă îl refuză pe Dacian Cioloș

spot_img

Liderii PNL se reunesc, vineri, pentru lua o decizie în privința formării noului Guvern, înainte de negocierile cu foștii parteneri de Coaliție, când Dacian Cioloș va afla dacă va fi susținut sau nu de liberali.

Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal se reuneşte în şedinţă, la ora 11.00, în sistem videoconferinţă. Aceasta este cu participare fizică, dar și online pentru liderii liberali din țară.

Şedinţa are loc în contextul în care este aşteptată o decizie privind formarea noului Guvern, după o primă discuţie avută miercuri după-amiaza de premierul desemnat Dacian Cioloş cu liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Cel mai probabil cei de la PNL vor vota împotriva susținerii lui Dacian Cioloș și vor decide că merg în continuare cu Florin Cîțu pentru postul de premier.

Decizia îi va fi transmisă premierului desemnat Dacian Cioloș la întâlnirea programată la ora 14.00, la care vor lua parte liderii PNL, UDMR şi grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

Cioloș ia în calcul și un Guvern exclusiv USR

Liderii USR au decis deja, după prima rundă de consultări cu PNL și UDMR, că, în cazul în care foștii parteneri vor refuza refacerea Coaliţiei, Dacian Cioloş să se prezinte în Parlament cu un Guvern monocolor USR. USR pregătește un program de guvernare și lista miniștrilor pe care urmează să le prezinte Parlamentului săptămâna viitoare.

“Evident că pentru unele portofolii sunt, probabil pentru multă lume, nume evidente pentru că avem colegi în USR PLUS… nu doar foştii miniştri, dar avem colegi care au fost miniştri şi în 2016, care au fost miniştri şi acum câteva luni, care au activitate foarte dinamică şi vizibilă şi eficientă în Parlament. Avem oameni şi avem de unde alege, deci vom avea o discuţie în momentul în care ne va fi clară situaţia, dacă construim un guvern de Coaliţie, cu partenerii de la PNL şi UDMR, dacă îşi vor dori şi ei acest lucru sau dacă vom merge singuri şi ne pregătim pentru aceste variante. La sfârşitul acestei săptămâni vom lua o decizie”, a afirmat, joi seară, Dacian Cioloş.

                                                                                                                  Adina Silav