13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 3:23
No menu items!

Frigul din clase, mai greu de suportat decât pandemia. Mii de elevi au intrat în online. „Stau cu păturile pe ei”

spot_img

Mai multe școli din Timișoara și Cluj, două dintre marile orașe ale României au trimis copiii acasă, la cursuri online, din cauza frigului din clase. Conducerile a patru unități de învățământ din Timișoara și-au închis porțile pentru că, în sălile de clasă, temperatura nu depășește 15 grade. Și la Cluj, 700 de elevi se pregătesc să intre în online, pentru că la școală stau cu păturile pe ei.

La Școala Gimnazială nr. 16, Licelul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara, în sălile de clasă sunt doar profesorii. Elevii au fost trimiși acasă, pentru că, din cauza unor lucrări la rețeaua de termoficare, tărăgănate de luni de zile, frigul din calse a devenit de nesuportat.

„Tremurăm. Nu avem căldură în școală din cauza lucrărilor pe care le efectuează Colterm pe strada București. Am propus să desfășurăm orele în sistem online”, s-a plâns Luminița Marinescu, directoarea Școlii Gimnaziale nr. 16 din Timișoara, potrivit Digi 24.

„Nu este normal ca în 2021, când alții vor să o ia de la Pământ pe Marte, noi să ne gândim că nu avem infrastructura școlară pusă la punct”, spune Marin Popescu, inspector școlar general la ISJ Timiș.

Până acum, patru școli din Timișoara și-au închis porțile din cauza frigului din sălile de clasă.

La Cluj, elevii de la Colegiul Tehnic ”Victor Ungureanu” Câmpia Turzii stau în frig pentru că de un an și jumătate Primăria din Câmpia Turzii nu a reușit să finalizeze lucrările de modernizare și de refacere a sistemului de încălzire de la unitatea de învățământ, scrie Stiri de Cluj.

„Liceul are 700 de copii, care stau în frig cu păturile pe ei. Cred că sunt 20% deja răciți”, s-a plâns un părinte care spune că școala este în reparații de un an și jumătate.

„Școala nu are gaz pentru că nu s-au terminat lucrările la sistemul de încălzire. Nu trebuie să suporte copiii frigul. Sunt care vin cu pături de acasă, dar nimeni nu are curajul să protesteze”, s-a plâns un părinte.

Părinții solicită conducerii școlii trecerea în online a elevilor până la terminarea reparațiilor, când claselor vor putea fi încălzite.

C.Dumitrescu