8.9 C
București
vineri, 16 aprilie 2021 - 22:25

Exemplu nemțesc despre cum să-ți folosești capul pentru distanțarea socială

O cafenea germană își pune clienții să poarte pălării cu baghete de înot pentru a impune distanțarea socială. Cafenelele și restaurantele au început să se redeschidă, după ce administrațiile landurilor au relaxat restricțiile pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2. Un articol dailymail.co.uk

Clienții care stau la terasa Cafe & Konditorei Rothe din Schwerin, Germania, erau pbligați să poarte pălării cu paie cu două baghete de piscină prinse deasupra.

Personalul de la cafenele a introdus regula inventivă pentru a se asigura că toți clienții lor vor respecta normele de distanțare socială.

O imagine cu politica unică a cafenelei a fost împărtășită pe Facebook, un motiv bun pentru a putea împărtăși reacțiile la tehnica „baghetelor de cafenea”.

Un utilizator de Facebook a spus: „Sotul meu mi-a sugerat acum o saptamana ca noi, in Spania, să purtam sombreros largi. Un avangardist!”

Clienții au fost înfățișați, arătând foarte relaxați în căptușeala lor plină de culoare, în timp ce se bucurau de băuturile lor și nu păreau deranjați de urechile uriașe de pe cap.

Un alt utilizator de Facebook a spus: „Deci, cred că este inovator. Cu siguranță există o porție de ironie în poveste!”

Însă câteva persoane și-au exprimat îngrijorarea cu privire reutilizarea pălăriilor și au sperat că sunt dezinfectate între utilizări.

Nu este prima dată când oamenii au fost văzuți făcând lucruri inventive pentru a impune distanțarea socială, deoarece roboții erau folosiți în Singapore pentru a le spune oamenilor să rămână acasă, iar oamenii din America se plimbau în bule de plastic.

Cafenelele și restaurantele au început să se redeschidă în toată Germania, în timp ce țara începe să se elibereze din blocaj.

Administrațiile locale au urmat propriile planuri în ceea ce privește redeschiderea restaurantelor și cafenelelor, începând cu 11 mai, ca parte a reducerii treptate a restricțiilor.

Cancelarul Angela Merkel a anunțat săptămâna trecută că toate magazinele au voie să redeschidă, elevii vor începe să se întoarcă la școală și două familii se vor putea întâlni și mânca împreună.

Dar ratingul R al Germaniei – rata infecției – a crescut de la 1,1 la 1,13 în weekend, înainte de a scădea marți la 0,94.

Unele state au avut în vedere reintroducerea unor măsuri de blocare pentru a preveni un al doilea val de infecții. 

Germania are 16 state federale, cu puterea de a relaxa restricțiile, dar care au căzut de acord să reimpună restricțiile dacă noile infectări ajung la 50 din 100.000 de persoane în șapte zile.

La Berlinul circulă trenul în program complet, autobuzul și feribotul începând cu 4 mai –  prima zi de relaxare a restricțiilor. 

De asemenea, Germania intenționează să își deschidă granițele cu Franța, Elveția și Austria începând cu 15 iunie, după ce a impus restricții în urmă cu două luni pentru a opri răspândirea coronavirusului.

Ministrul de Interne, Horst Seehofer, a declarat că călătoriile de afaceri și vizitele de familie prin frontierele sale franceze, austriece și elvețiene vor începe începând de vineri, cu controale aleatorii la fața locului, înainte de reluarea libertății totale de mișcare până la jumătatea lunii iunie.

Germania are 174.098 de cazuri confirmate de coronavirus și 7.861 de victime înregistrate.