19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 3:34
No menu items!

O treime din angajații Arctic Găești, depistați cu COVID-19 la o testare făcută de companie

spot_img

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a informat, vineri, că 32 de angajaţi ai companiei Arctic Găeşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma testelor efectuate contacţilor a două persoane depistate anterior. Bolnavii fără simptome au fost trimiși acasă în izolare, se arată într-un comunicat al DSP Dâmbovița.

Două linii de producţie au fost închise pentru dezinfecţie, iar testarea contacţilor continuă.

„Ca urmare a identificării de către DSP Dâmboviţa a două cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în data de 7 şi 9.05.2020, la nivelul S.C. Arctic S.A. Găeşti, unitatea a decis testarea profilactică a tuturor contacţilor de muncă din hala de producţie „asamblare uşi”. Testările efectuate la primii 100 de salariaţi au evidenţiat pozitivarea a 32 de persoane, care nu prezentau simptomatologie specifică COVID-19 şi care nu au fost contacţi apropiaţi cu cele două cazuri de îmbolnăvire, conform definiţiei de caz”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, va continua testarea profilactică a întregului colectiv de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul aceleiaşi hale de producţie.

DSP Dâmboviţa a dispus dirijarea celor 32 de persoane către Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Totodată, au fost identificaţi toţi contacţii intradomicilari şi s-a dispus măsura izolării acestora la domiciliu timp de 14 zile, cu monitorizare medicală, conform metodologiei în vigoare. Pentru investigarea epidemiologică extinsă, având în vedere apariţia de noi cazuri pozitive asimptomatice, în cursul dimineţii, două echipe din cadrul DSP Dâmboviţa s-au deplasat la sediul societăţii comerciale”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Autorităţile anunţă că au fost închise liniile de producţie 3 şi 4, schimbul 1, începând de vineri până luni, timp în care vor fi efectuate operaţiuni de dezinfecţie generală cu operator specializat.