joi, 26 noiembrie 2020 - 0:24

EXCLUSIV. Policlinica SRI a cumpărat săpun “Camay” de la Dan Condrea

IPS Teodosie, scrisoare dură pentru premierul Orban: Ne veți bate, amenda, aresta pe cei ce vom merge și ne vom ruga la Peștera Sfântului...

ÎPS Teodosie i-a transmis premierului Orban că ”nu va îngădui” ca instituțiile Statului să ”calce în picioare dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Apostol...

Mutația care poate „a făcut pandemia”: Virusul a infectat Italia mai ușor decât varianta originală detectată în Wuhan

Noi cercetări sugerează că o mutație a coronavirusului la începutul pandemiei a ajutat-o ​​să se răspândească mai ușor și a făcut mai dificilă oprirea,...

Fost șef la Pfizer spune ca pandemia s-a sfârșit iar Vaccinul este inutil. Interviul său a fost interzis

Dr. Mike Yeadon susține că guvernul britanic folosește sfaturile științifice într-un mod „letal de incompetent”. Yeadon este catalogat drept un corona-sceptic, iar YouTube a...

A murit legendarul Diego Maradona

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, în locuinţa...

În ultimii cinci ani, firmele controlate de Dan Condrea au făcut bani nu doar din vânzarea de dezinfectanți și din furnizarea de servicii de curățenie, dar și din contracte de deszăpezire, îngrijire de spații verzi, arhitectură peisagistică și chiar forare de puțuri de apă. Iar unitățile medicale ale SRI nu au cumpărat de la Dan Condrea doar antiseptice, ci și săpunuri “Camay”.

Pe lista clienților care au făcut achiziții cel puțin interesante de la aceste societăți (pentru unele dintre aceste achiziții firmele respective nu aveau nici coduri CAEN corespunzătoare) se numără instituții din Sănătate (spitale), Educație (universități și licee), dar și policlinica SRI.

Spre exemplu, Spitalul „Theodor Burghele” din București a cumpărat direct, pe 30 octombrie 2013, de la firma Medical Cleaning SRL (unde Dan Condrea era asociat cu Flori Dinu) servicii de “forare de puțuri de apă”, pentru care a plătit peste 8.000 de euro.

Unitatea medicală se află, de altfel, în TOP-ul instituțiilor publice care au făcut achiziții de la firmele lui Dan Condrea: 26 de contracte, în valoare totală de peste 642.000 de euro, doar în ultimii ani.

Astfel:

  • Medical Cleaning SRL – Spitalul “Theodor Burghele” a încheiat, din decembrie 2010 până în aprilie 2015, 10 contracte, în valoare totală de 484.288 de euro.

 – 5 contracte, în valoare totală de 431.250 de euro au fost încheiate în urma unor licitații publice, pentru achiziția de “servicii de curățenie”;

-5 contracte, în valoare totală de 53.038,32 de euro au fost încheiate prin atribuire directă, pentru achiziția de servicii de “igienizare”, “elagaj de arbori și tunderea gardurilor vii”, dezinsecție și deratizare și “forare de puțuri de apă”.

medical_burghele2

  • Signum Service SRL – Spitalul “Theodor Burghele” a încheiat (tot achiziții directe), în septembrie și octombrie 2013, două contracte, în valoare totală de 15.851,33 euro, pentru achiziția de “servicii de gestionare de imobile și instalații” și “amenajare și întreținere spații verzi”. Asta, în condițiile în care firma se ocupă, teoretic, de arhivare și managementul documentelor. De altfel, codurile CAEN care-i dădeau aceste societăți (unde acționar unic era Dan Condrea) posibilitatea să încheie contracte privind arhivarea de documente, îndosarierea sau legarea de acte, nu au împiedicat-o să vândă și dezinfectanți spitalelor.
  • Hexi Pharma – Spitalul “Theodor Burghele” a achiziționat dezinfectanți în baza a 11 contracte atribuite direct, în valoare totală de 104.081,7 euro.
  • Hexi Farma Spitalul “Theodor Burghele” a achiziționat, în perioada 2010 – 2011, prin licitație publică, în baza a 3 contracte, medicamente și dezinfectanți, în valoare totală de 37.781,98 euro. Firma se afla în întrerupere temporară de activitate.

În top-ul clienților firmelor lui Dan Condrea se regășește și Universitatea de Medinică și Farmacie (UMF) “Carol Davila”, din București.

  • Cu Medical Cleaning SRL, UMF București a încheiat, în perioada 2011 – 2013, 25 de contracte, în valoare totală de 167.342 de euro.

– 1 contract, în valoare de 99.651 de euro a fost încheiat în aprilie 2013, pentru achiziția de “servicii de curățenie”.

 – 24 de contracte, în valoare totală de 67.691 de euro au fost încheiate, în perioada 2011 – 2013, pentru achiziția de servicii de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, servicii de curățare a școlilor, servicii de amenajare peisagistică, dar și de dezsăpezire. Pentru deszăpezire, UMF a plătit Medical Cleaning, peste 6.650 de euro, în baza unui contract încheiat în februarie 2012.

Întreținerea spațiilor verzi de la Grădina Botanică și curățenie la Facultatea de Drept

Cel mai important achizitor public din domeniul educației al Medical Cleaning SRL este Universitatea București (UB). În perioada 2011 – 2013, UB a încheiat cu firma controlată de Condrea, 6 contracte, în valoare totală de 1.267.948 de euro.

Trei contracte, în valoare totală de 1,245 milioane de euro, au fost încheiate în urma unor licitații publice, iar alte trei, în valoare totală de peste 22.000 de euro, au reprezentat cumpărări directe.

În schimbul banilor, Medical Cleaning SRL a oferit, potrivit contractelor, servicii de igienizare la Facultatea de Drept, dar și servicii de “întreținere spații verzi” la Grădina Botanică, dar și la Facultățile de Psihologie și Chimie, Filosofie și Biologie.

3.000 de săpunuri Camay pentru Policlinica SRI

Între achizițiile cel puțin ciudate făcute de la Medical Cleaning SRL se regăsesc și cele de pe lista de cumpărări directe ale UM 0510 – Policlinica Serviciului Român de Informații (SRI) din strada Roma, din sectorul 1.

Potrivit datelor SEAP, într-o singură zi, pe 18.11.2010, Policlinica SRI a încheiat nouă contracte (cumpărări directe), în valoare totală de 5.347, 5 euro cu firma ai cărei acționari erau Dan Condrea și Flori Dinu. Contractele au fost încheiate pentru achiziția de hârtie de prosop, detergenți, bureți de vase, lavete umede, detartrant, dar și  săpun Camay – un săpun obișnuit, care nu intră în categoria dezinfectanților sau antisepticelor și care poate fi achiziționat din orice hipermarket. Un calcul simplu arată că Policlinia SRI a cumpărat de la Medical Cleaning cel puțin 3.000 de săpunuri Camay, atâta vreme cât valoarea contractului a fost de 5.100 de lei (1.200 de euro), la care se adaugă TVA, iar – la o simplă căutare pe internet – un săpun Camay poate fi achiziționat cu 1,74 lei/bucata.

camay_sri

În total, trei unități SRI au încheiat aproape 70 de contracte cu firmele controlate de Dan Condrea:

  • UM 0502 București – Direcția Medicală a SRI a încheiat, în iulie 2013 și noiembrie 2015, cu Hexi Pharma, două contracte, în valoare totală de 79.017 euro, pentru achiziția de dezinfectanți.
  • UM 0521 București – Spitalul SRI a încheiat cu Hexi Pharma, doar în perioada 2011 – 2015, 55 de contracte (atribuiri directe), în valoare totală de 23.066, 7 euro. După cum declarau oficialii SRI pentru “Gazeta Sporturilor”, Spitalul SRI a continuat seria achizițiilor de la Hexi Pharma și în 2016, două contracte fiind încheiate chiar la începutul acestui an.
  •  UM 0510 – Policlinica SRI a încheiat cu Medical Cleaning 9 contracte (tot atribuiri directe), în valoare totală de 5.347,5 euro.

Raluca Dan

Actrița Sharon Stone, cooptată ca expert în boli infecțioase de echipa Biden

Actriţa americană Sharon Stone, care sprijină de mulţi ani acţiunile de combatere a bolilor infecţioase şi cercetările medicale împotriva maladiei SIDA, a anunţat că...

Iohannis: Nu voi promova carantina la nivel național după alegerile parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări, miercuri, în cadrul conferinței sale de presă de la ora 18.00, că nu intenţionează să promoveze instituirea unei...

Pelerinajul de Sfântul Andrei, interzis și prin hotărârea instanței

Tribunalul Constanța a respins miercuri cererea Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului de anulare a deciziei prin care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a...

Firma de consultanță secretă care a devenit Cabinetul Biden „în așteptare” (Politico)

WestExec Advisors, care arată acum ca un „guvern în așteptare” pentru următoarea administrație, a fost fondată în 2017. Site-ul web pentru consilierii WestExec include...

Evoluția epidemiei de COVID în România cu și fără lockdown. GRAFICE

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prezintă pentru fiecare țară din Uniunea Europeană și pentru Marea Britanie, într-un raport publicat în...