3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:43
No menu items!

Borc: Vom propune un plan pentru dezvoltarea economică a României, concentrat în jurul ideii de producție

spot_img

Autoritățile vor lansa în dezbatere publică un draft cu privire la dezvoltarea economică a României care se concentrează pe ideea de producție, a declarat, marți, ministrul Economiei Costin Borc, la Forumul economic ”Investițiile italiene în România – un parcurs european în economia globală”.

”Ne-am propus să elaborăm o strategie economică pentru următorii ani și suntem foarte aproape ca sub înaltul patronaj al președintelui României și sprijinul Academiei Române să propunem în săptămânile care urmează spre dezbatere publică un draft de viziune la care împreună cu mai mulți colegi am lucrat. Acest draft se concentrează în jurul ideii de producție. Viziunea pe care o propunem pentru dezvoltarea economică a României este să fim capabili să producem oriunde în România. Eu cred că dacă vom fi în stare să creăm condițiile ca antreprenorii să se instaleze, să poată să producă oriunde în această țară, aceasta va aduce dezvoltare țării și va atrage prosperitate”, a spus Borc, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că Guvernul și-a propus profesionalizarea managementului întreprinderilor de stat.

”Ne-am propus să profesionalizăm managementul întreprinderilor de stat. Guvernanța corporativă este foarte importantă pentru că prostul management al întreprinderilor de stat vă afectează (mediul de afaceri – n.r.) din foarte multe puncte de vedere. Mărește costul finanțării pentru că băncile care împrumută unor întreprinderi de stat care fac pierderi nu fac decât să-și echilibreze riscul și dobânzile cu costurile pe care vi le cer dumneavoastră, nu fac decât să vă încurce la licitații. Prostul management al unor întreprinderi de stat, pe lângă faptul că gestionează prost și câteodată și corupt sistemul de achiziții, nu permite un sistem transparent care să vă permită să concurați și să vindeți produse, distorsionează piața muncii și așa mai departe”, a mai afirmat ministrul Economiei.

T.S.