23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:47
No menu items!

Eroii Claudiu Petre și Adrian Rugină, decorați post-mortem

spot_img

Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul „Colectiv” din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler lui Claudiu Petre şi lui Adrian Rugină, „în semn de apreciere pentru curajul, altruismul şi dăruirea de care au dat dovadă în timpul tragicului eveniment de la Clubul Colectiv din Bucureşti, încercând salvarea mai multor vieţi cu preţul sacrificiului supreme”.

“Pentru dârzenia şi dăruirea lor, am decis să-i decorez post-mortem pe salvatorii Adrian Rugină şi Claudiu Petre. În clipele grele, de profundă suferinţă, ei au dat dovadă de un curaj extrem. Cu preţul propriei vieţi, au salvat alţi oameni din tragedia de vineri seară. A pune mai presus de sine dragostea de semeni este semnul unei virtuţi supreme, despre care învăţăm cu toţii. Ei au dovedit însă că a-ţi iubi aproapele ca pe tine însuţi nu este o doar o vorbă. Timpul lor nu s-a încheiat pentru că eroii nu pier niciodată! Dumnezeu să-i odihnească!”, a scris Iohannis pe contul lui de Facebook.

Claudiu Petre, un tânăr blogger pasionat de rock, a mers, în noaptea de vineri spre sâmbătă, alături de prieteni, în Club Colectiv, pentru a participa la concertul trupei Goodbye to Gravity.

claudiu_petre

Deși mai bine de 24 de ore era de negăsit, tânărul a fost identificat duminică dimineața la Institutul Național de Medicină Legală.

Imediat după izbucnirea incendiului în clubul Colectiv, Claudiu Petre a ieșit din club. A intrat însă din nou. A salvat o fată. Și-a lăsat actele și telefonul mobil unui prieten. A reintrat să mai salveze pe cineva. A fost scos din infernul din club mai mult mort decât viu.

A făcut două stopuri cardio – respiratorii în ambulanța care l-a preluat de la locul tagediei. Pe Claudiu Petre medicii nu l-au mai putut, însă, salva.

Originar din Piatra-Neamţ, Adrian Rugină, în vârstă de 38 de ani – care a fost şi membru al trupei Teuton, iar acum era toboșar al trupei Bucium – a ieşit printre primii din Colectiv după izbucnirea incendiului, însă s-a întors în club pentru a salva alte persoane, potrivit relatărilor de pe pagina sa de Facebook.

adrian-ruginaR.D.