16.9 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 22:37

Guvernul schimbă legea autorizațiilor pentru cluburi. Ce ajutoare va da familiilor victimelor

spot_img

Guvernul va discuta modificarea legislaţiei astfel încât ISU să poată închide cluburile, barurile sau restaurantele care nu respectă normele de siguranţă.

Actul normativ este în lucru la MAI și Ministerul Justiției şi va fi adoptat de urgență în ședința de govern de marți. Autoritățile caută soluții pentru eliminarea, din lege, a prevederilor eferitoare la posibilitatea acordării autorizațiilor de funcționare pe baza unor declarații pe propria răspundere. Conform acetui proiect, amenzile pe care ISU le poate da vor avea cuantumul cuprins între 50.000 lei și 100.000 lei.

Toate familiile persoanelor decedate în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor primi ajutoare de urgenţă, în cuantum de 5.000 de lei fiecare, cu excepţia familiei Mariei Ion, care va primi 10.000 de lei. Maria Ion, decedată în incendiu, lucra la Colectiv ca femeie de serviciu. Ea era unicul întreținător al unei familii cu cinci copii şi avea și un tată paralizat. Toți membrii familiei locuiesc cu chirie într-o cameră de 12 metri pătrați, fără curent electric.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov solicită sprijinul cetățenilor pentru identificarea barurilor și cluburilor care nu figurează în evidențele sale.

Solicităm sprijinul tuturor cetățenilor pentru a ne informa despre existența unor astfel de clădiri/amenajări aflate pe teritoriul municipiului București și al județului Ilfov. Această măsură este necesară pentru a întreprinde acțiunile specifice de verificare a îndeplinirii normelor de securitate la incendiu conform prevederilor legale.

comunicat ISU

Reprezentanții ISU așteaptă sesizări și despre alte tipuri de clădiri care ar putea pune în pericol viața cetățenilor.