miercuri, 28 octombrie 2020 - 1:42

Încă o tânără de 28 de ani a murit la Sf. Pantelimon. Bilanțul morților a ajuns la 32. Care este starea răniților

Un maramureșan, violator de minore, ținta unei campanii de capturare a agresorilor sexuali în 19 țări

Ioan Grad, în vârstă de 56 de ani, a fost condamnat pentru răpirea și violarea a două adolescente, de 14 și 15 ani, în...

Rafila, declarație din sediul PSD: Comunicarea a fost punctul cel mai slab în această pandemie

Profesorul Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare, a declarat marţi că, din punctul său de vedere, comunicarea a fost punctul cel mai slab...

Problemele etice care blochează experimentele cu medicamente Covid pe creiere organoide

O mână de experimente ridică semne de întrebare dacă grupurile de celule și creierele fără corp ar putea avea conștiință și cum oamenii de...

124 de angajați MAI, infectați cu Sars-CoV-2 în ultimele 24 de ore

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat, marţi, că în ultimele 24 de ore s-au infectat cu noul coronavirus 124 de angajaţi ai MAI,...

O altă tânără, în vârstă de 28 de ani, rănită în urma incendiului din clubul Colectiv a murit, marţi, la Spitalul “Sfântul Pantelimon”, numărul celor care şi-au pierdut viaţa în tragedie ajungând astfel la 32.

Managerul Spitalului “Sfântul Pantelimon”, Gheorghe Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că tânăra care a decedat marţi dimineață avea arsuri pe aproximativ 50 la sută din suprafaţa corpului.

Tânăra, Andreea Chiriac, avea 28 de ani şi era printre cei cinci pacienţi care după incendiul din clubul Colectiv a fost dusă, în stare gravă, la Spitalul “Sfântul Pantelimon”.

Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, peste 50 fiind în stare critică sau gravă.

Care este starea răniților. Ce spun medicii

Spitalul Militar: Opt răniți în stare critică

Șase răniți în incendiul din clubul Colectiv, internați la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila”, sunt în stare critică, a declarat marți comandantul instituției, Florentina Ioniță Radu.

“Din cei opt pacienți de pe Terapie Intensivă, șase sunt în stare critică și gravă, cinci nu sunt intubați, unu este intubat. În ceea ce privește pacientul intubat putem să vă spunem că starea lui este puțin mai bună, în sensul în care se încearcă astăzi detubarea. Primul pacient care a mers la sala de operație astăzi a fost acest pacient. După ce se va face dutubarea se face bronhoscopie cu aspirare de secreții, ulterior vom ști dacă putem sau nu să îl lăsăm detubat. Starea lor este puțin mai bună, dar în continuare rămâne critică”, a afirmat Florentina Ioniță Radu.

Potrivit medicului, în fiecare zi o echipă compusă din ORL-ist, oftalmolog, psihiatru, pneumolog evaluează fiecare pacient, în unele cazuri și de mai multe ori pe zi. “Unii care sunt pe Chirurgie plastică au o stare generală mai bună și putem comunica mai bine cu ei, nu au dureri, au început să mănânce. Cei din Terapie Intensivă sunt supuși unui program complex de hidratarea și nutriție. După cum știți pentru a se continua ancheta penală au început să le ia declarații pacienților. Rugămintea noastră este — ne adresăm și autorităților – nu vom permite decât pentru pacienții care sunt pe Chirurgie plastică, cei din Terapie Intensivă în primul rând că nu permit accesul, în al doilea rând ei sunt sub sedare, nu este edificatoare declarația lor”, a spus comandantul spitalului.

La Spitalul Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila” sunt internați 12 răniți în urma incendiului izbucnit vineri seară în club Colectiv.

Spitalul Elias: Opt pacienți au fost detubați, alți doi sunt în stare critică și gravă

Opt pacienți din cei 10 aflați în Secția de terapie intensivă a Spitalului Elias în urma incendiului de la clubul Colectiv au fost detubați. Anunțul a fost făcut marți de managerul unității medicale, Doina Dimulescu. Potrivit acesteia, prognosticul în cazul celor opt răniți detubați rămâne încă imprevizibil.

“Din cei 10 au mai rămas doi bolnavi intubați. Opt pacienți au fost detubați, prognosticul este imprevizibil încă, suntem prea aproape, chiar dacă au fost detubați. Cei opt (…) respiră mai bine, situația lor este cât de cât echilibrată, dar nu avem încă certitudinea că vor rămâne așa. Evoluții proaste pot să apară și mai târziu. În stare critică și gravă sunt cei doi răniți intubați. Sunt în continuare în Terapie Intensivă 10 pacienți”, a afirmat Dimulescu.

Medicul a spus că, pe lângă cei 10 pacienți aflați în Secția de Terapie Intensivă, alți patru sunt internați pe Secția de Chirurgie. În total, la Spitalul Elias se află 14 răniți.

Spitalul “Grigore Alexandrescu”: Doi pacienți în stare critică, alți trei în stare gravă

În Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Copii “Grigore Alexandrescu” se află doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv care sunt în stare critică, intubați, și trei în stare gravă.

“Sunt stabili deocamdată. Avem șapte răniți în total. Doi sunt intubați mecanic pe Terapie Intensivă. Tot pe această secție mai sunt încă trei. Cei trei sunt în stare gravă, dar stabilă, nu mai sunt intubați. Pe secție se află o arsură și o intoxicație care probabil că va fi externată”, a declarat marți, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituției, medicul Raluca Alexandru.

Ea a precizat că cel de-al șaptelea pacient, în vârstă de 15 ani, a fost adus luni la Spitalul “Grigore Alexandrescu” de la Spitalul “Sf. Ioan”.

“Este vorba de un băiat de 15 ani, a venit și el intubat, ventilat mecanic, problema lui este pulmonară în mare măsură”, a menționat Raluca Alexandru.

Spitalul “Bagdasar-Arseni”: Cinci pacienți sunt în stare critică, patru – în stare foarte gravă

Cinci pacienți sunt în stare critică și alți patru în stare foarte gravă la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Florin Bica.

“Șase răniți în urma incendiului de vineri din club Colectiv sunt pe secție, 15 în Terapie Intensivă. Dintre cei 15, cinci sunt în stare critică, patru în stare foarte gravă și alți șase în stare gravă”, a precizat medicul.

La Spitalul “Bagdasar-Arseni” au fost internați 21 de răniți.

Familiile victimelor pot obține informații suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziție de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 și 021/3122547. Linie telefonică de urgență – 021.9647 – pusă la dispoziție, începând de luni, de Colegiul Psihologilor din România, în parteneriat cu MedLife.

Vom reveni cu detalii.

PSD iar a dat chix în Parlament cu legea privind data alegerilor generale

Reexaminarea legii privind stabilirea de către Parlament a datei alegerilor generale a suferit un nou eșec din cauza PSD. Pentru a doua zi consecutiv, conducerea...

Fost politician cere să se pensioneze din magistratură cu pensie de șase cifre

Fostul deputat PDSR, Stefan Victor Achimescu (63 de ani), in prezent magistrat la Tribunalul Ilfov, cere Sectiei pentru judecatori din CSM sa-i aprobe eliberarea...

Previziunile sumbre ale lui Raed Arafat: Nu mai vorbim de epidemiologie, ci de medicină pentru dezastre

Potrivit sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), este de asteptat ca numarul de pacienti care intra zilnic la terapie intensiva sa ajunga la...

Roman (PNL): „Cu ajutorul bunului Dumnezeu, să avem mai multe victime”. VIDEO

Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Florin Roman, a făcut marți, în ședința de plen, o gafă monumentală referindu-se la situația epidemiologică și spunând...

Astrid Fodor și-a recâștigat, în apel, mandatul de primar al Sibiului

Tribunalul Sibiu a admis apelul formulat de Astrid Fodor și i-a validat mandatul de primar al municipiului Sibiu, după ce Judecătoria Sibiu invalidase mandatul...