31.8 C
București
duminică, 3 iulie 2022 - 21:38
No menu items!

Elena Udrea mai rămâne în Bulgaria: ”Sunt arestată ilegal de 40 de zile”

spot_img

Curtea de Apel din Sofia a amânat din nou, miercuri, decizia privind extrădarea în România a Elenei Udrea. Judecătorii bulgari au stabilit ca noul termen să fie în 8 iunie.

Ea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja, în 19 aprilie, în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care trebuia să se judece azi, dar procesul a fost amânat din nou, pentru 8 iunie.

Amânarea a fost cerută de avocaţii lui Udrea care speră ca între timp, la Bucureşti, să se pronunţe o decizie favorabilă în recursul în casaţie de la ÎCCJ cu privire la suspendarea pedepsei. 

La termenul de azi, Elena Udrea a cerut să fie audiat un expert care cunoaște condițiile din penitenciarele din România. În timpul procesului, Udrea a contestat condițiile de detenție din România și a spus chiar că a fost amenințată în închisoare. Ea și-a exprimat dorința ori de a rămâne în detenție în Bulgaria, ori de a primi azil politic în Grecia.

La ieșirea din sala de judeată, Udrea a declarat jurnaliștilor că este ”arestată ilegal de 40 de zile”. „Să se aplice legea și în cazul meu”, a spus Udrea.

Pe 7 aprilie, Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.
 
La două ore după sentința dată de magistrații Înaltei Curți, poliția s-a deplasat la casa din Corbeanca a fostului ministru al Dezvoltării și Turismului, unde se afla doar partenerul de viață al acesteia, Adrian Alexandrov. Poliția a dat-o ulterior pe Elena Udrea în urmărire generală, aceasta fiind reținută în Bulgaria. 
                                                                                                                    Adina Silav