18.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 18:51

După Franța și Germania, Anglia va renunța la regulile stricte pentru redeschiderea școlilor

spot_img

Autoritățile britanice au anunțat că școlile din Anglia vor renunța la mare parte din restricțiile impuse pentru participarea copiilor la ore, așa încât școala să se reia în condiții cât mai normale după vacanță, în septembrie, scrie The Guardian. Intenția a fost anunțată înaintea publicării planului general pentru relaxarea echinomiei britanice, în condițiile în care și Germania și Franța, elevii sunt la școală de câteva săptămâni.

Potrivit sursei citate, ministul Educației, Gavin Williamson, a anunțat că va fi eliminată limita de 15 elevi/clasă și vor fi mărite “bulele” de protecție (regulile și măsurile de protecție care, între altele, limitează contactul între elevi) așa încât clase întregi de 30 de elevi să poată să își reia activitatea în condiții normale. Astfel ar urma să fie rezolvată problema impusă de lipsa de spațiu, care făcea ca elevii să meargă prin rotație la cursuri. Detaliile vor fi anunțate în următoarele săptămâni.

Măsura – însoțită și de altele, precum ajutorul de 1 miliard de lire pentru școlile din Anglia, pentru ca elevii, în special cei dezavantajați, să recupereze materia pierdută – vine ca parte a eforturilor guvernului de a rezolva problemele apărute la începutul lunii. În Anglia, școlile sunt administrate separat de cele din celelalte teritorii britanice și intră sub autoritatea guvernului de la Londra.

Germania se bazează pe studii care arată că virusul nu se răspândește la fel de rapid printre copii și a redeschis treptat toate categoriile de instituții de învățământ.

În Franța, școlile se redeschid complet, după ce autoritățile au decis să renunțe la regula celor 4 metri pătrați per elev, impusă pentru distanțare fizică. Din luna mai, școlile franceze s-au redeschis treptat, iar din 22 iunie, participarea la ore va fi obligatorie, potrivit TheLocal.fr.