1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 22:41
No menu items!

După Dan Vîlceanu, nici Florin Cîțu nu vede cu ochi buni ajutoarele date românilor pentru facturi: “Banii gratis de la buget se vor vedea în profitul unor companii, nu în buzunarele românilor”

spot_img

Președintele PNL Florin Cîțu nu crede că măsurile de ajutor acordate oamenilor pentru facturile la energie și gaze se vor vedea neapărat în buzunarele lor, ci în cele ale furnizorilor, companiile de furnizare a utilităților. Prietenul său Dan Vîlceanu a declarat, tot joi, într-o conferință de presă, că “Nu poți plăti la nesfârșit, pentru toată lumea”.

“Eu nu sunt de acord cu măsuri gen subvenții că acestea nu se vor vedea în prețuri, ci în profitul companiilor. Bani gratis de la buget, dacă dăm, e greu să-i vedem în buzunarele românilor”, a declarat Florin Cîțu în emisiunea În faţa naţiunii de la Antena 3.

Cîțu a mai spus că își dorește ca discuțiile privind aceste măsuri de ajutor financiar să fie discutate întâi în coaliție, nu să le afle din presă, că le-a luat Guvernul Ciucă.

“Intervin dacă deviează de la programul de guvernare. Este atributul premierului. Ceea ce este în afară mergem în coaliție. Am aflat din presă de anumite lucruri, cum ar fi că investițiile nu ajung la 7 la sută. Sper că au fost discuții cu ministrul Finanțelor (…) Aş vrea să nu mai aruncăm pe piaţă tot felul de soluţii care au un impact mare asupra bugetului fără să venim şi cu soluţii de finanțare”, a mai spus Florin Cîțu.

Prietenul lui Cîțu din guvern, ministrul Fondurilor Dan Vîlceanu, a spus, joi că statul nu poate plăti, la nesfârșit ajutoare financiare pentru energie, gaze, alimente de bază sau altele, pentru că “intrăm într-o spirală care nu se mai termină niciodată”.

Marilena Nedelcu