-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:41
No menu items!

Premierul Ciucă e consternat de accidentul în care cele două fete au fost lovite de o mașină a Poliției

spot_img

Prim-ministrul Nicolae Ciucă este “consternat” de moartea fetiței care a fost lovită, pe trecerea de pietoni, alături de colega sa, de o mașină a Poliției și cere o anchetă rapidă. 

“Am aflat cu tristețe despre tragicul accident rutier în care o fetiță și-a pierdut viața, astăzi, în București, după ce a fost lovită de o mașină a Poliției. Sunt consternat de moartea violentă a copilei și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Am vorbit cu ministrul Sănătății și am încredere că medicii vor face tot ce e necesar pentru îngrijirea, în cele mai bune condiții, a celei de a doua fetițe, despre care am primit asigurări că este în afara oricărui pericol”, se arată în mesajul transmis de premier.

Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Lucian Bode o anchetă cât mai rapidă.

“I-am cerut ministrului de Interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se derulează rapid. Cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”, a mai transmis Ciucă.

O maşină de poliţie a lovit, joi, două fete care traversau strada în Sectorul 1 al Capitalei, la faţa locului fiind direcţionate mai multe echipaje medicale, dar şi de poliţie. O fată de 13 ani, pentru care s-au aplicat la faţa locului manevre de resuscitare, a murit, iar alta, de 11 ani, cu multiple răni, este transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu.

M. Nedelcu