-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:16
No menu items!

Școlile nu se mai închid în funcție de gradul de vaccinare al profesorilor, ci de procentul de spitalizare

spot_img

Toate unitățile de învățământ vor trece în online doar în funcție de procentul de spitalizare din localitatea respectivă, și nu de rata de vaccinare a personalului din școală, așa cum era până acum stipulat. 

Ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății prevedea ca în cazul depășirii ratei de infectare cu 3%, școlile să intre în online doar dacă personalul vaccinat din unitatea respectivă era sub procentul de 60%. 

Joi a fost modificat ordinul comun, cu prevederea că “se permite desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19″.

O altă modificare este că o clasă va intra în online nu la primul caz de COVID-19, ci la 3 cazuri de infectare.

Dacă o școală a intrat în online, cursurile vor fi reluate fizic tot în funcție de numărul paturilor de spital ocupate din localitate.

  • reluarea cursurilor cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar/conexe situate în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19 a fost mai mare de 75%, numai după ce aceasta scade sub 70% la nivel județean.