5.2 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 10:31

Drumarii cer colaborare cu ISU și Poliția. Vor să fie și ei anunțați atunci când se produc accidente

spot_img

Drumarii vor să fie anunțați în timp real despre producerea de accidente pe șoselele din România, așa cum se întâmplă în cazul serviciilor de intervenție. Ei propun o colaborare între CNAIR, ISU și Poliție.

Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” al angajaților din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere solicită încheierea unui acord de colaborare între instituție, inspectoratele pentru Situații de Urgență și inspectoratele de Poliție Județene, astfel încât drumarii să fie anunțați în regim de urgență și să intervină cu promptitudine în cazul accidentelor produse pe drumurile naționale și pe autostrăzi.

Potrivit sindicaliștilor, cele mai multe accidente rutiere sunt anunțate la numărul de urgență 112. Administratorii sectoarelor de drum unde se produc evenimente rutiere nu sunt informați în timp util, iar după intervenții sunt solicitați la fața locului pentru îndepărtarea resturilor de pe carosabil.

Sindicaliștii susțin că informarea în timp real a drumarilor va duce la micșorarea timpului de intervenție, lucru benefic și pentru participanții la trafic.

„Poliția rutieră solicită echipe de angajați ale CNAIR pentru intervenții în regim de urgență (înlăturarea de materiale sau cadavre de animale de pe carosabil, intervenția la accidente rutiere, balizarea autovehiculelor rămase în pană etc). De asemenea, ISU județene au nevoie în nenumărate rânduri de drumari, pentru a asigura circulația în condiții de siguranță (după evenimente rutiere, înzăpeziri etc.). Ca urmare, reprezentanții sectoarelor de drum care intervin trebuie să fie înștiințați în regim de urgență după apelurile oamenilor la numărul 112, pentru semnalarea accidentelor rutiere sau incidente pe drumurile naționale și autostrăzi”, au transmis sindicaliștii.

                                                                                                              Adina Silav