22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:38

Dragnea află mâine dacă va fi eliberat condiționat. Ce i-a spus judecătorului

spot_img

Liviu Dragnea află joi dacă va fi eliberat condiționat, după ce Tribunalul București a amânat decizia finală. Dragnea a precizat miercuri, în faţa judecătorilor, la audierea prin videoconferinţă, că a îndurat “toate abuzurile în 9 luni de zile” şi nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat.

Tribunalul Bucureşti a judecat, miercuri, contestaţia lui Liviu Dragnea la respingerea cererii de eliberare condiţionată.

Dragnea, audiat prin videoconferinţă

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat prin videoconferinţă, declarând că nu înţelege de ce nu este eliberat condiţionat.

“Am avut o sancţiune, dacă vorbim de ea. E vorba de o convorbire online între mine şi o persoană, cu aprobarea penitenciarului. Faptul că am criticat, a generat o pedeapsă împotriva mea. Sunt o persoană care nu are un comportament jignitor, am suportat şi îndurat toate abuzurile în 9 luni de zile, muncă, hrană, sănătate, asistenţă juridică. Nu am avut nicio reacţie violentă, am participat la toate cursurile pe care le-am cerșit. Mi s-a spus ca sunt prizonierul propriei mele educații. Am înţeles de ce am fost adus aici, nu înţeleg de ce nu beneficiez de eliberare condiţionată”, a spus Dragnea, în faţa judecătorilor.

El a mai precizat că a îmbunătățit viața a milioane de români fără să ceară nimic în schimb.

Tribunalul Bucureşti a judecat contestaţia lui Liviu Dragnea la respingerea cererii de eliberare condiţionată, o decizie luată de Judecătoria sectorului 5.

Liviu Dragnea avea de partea sa, la data judecării pe fond, la Judecătoria Sectorului 5, avizul favorabil privind reabilitarea, acordat de Penitenciarul Rahova, unde ispășește pedeapsa, precum și decizia definitivă a magistraților, care i-au dat dreptate fostului președinte al PSD în dosarul în care a cerut recunoașterea a 49 de zile de muncă în perioadele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, cât timp dreptul la muncă i-ar fi fost încălcat.

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

El a ispăşit doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare.