21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:23

VIDEO Imagini spectaculoase cu unele din cele mai frumoase pasări din lume. Grup de Flamingo, pe un lac din Constanța

spot_img

Zeci de păsări Flamingo au fost observate pe un lac din județul Constanța, în migrația lor spre Delta Dunării.

Adrian Bîlbă, managerul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, a postat pe Facebook mai multe imagini cu aceste păsări, pe lacul din apropierea localității Istria, care a secat în vara anului trecut.

“Apă puțin adâncă care se încălzește mai repede, favorizând dezvoltarea algelor și crustaceelor ce constituie hrană pentru aceste păsări epuizate de o migrație lungă – aflate și în perioada de formare a perechilor. Zboară mai mult noaptea, sunt înalte dar foarte ușoare, adevărați urmași ai dinozaurilor, adaptate apelor sărate sau alcaline, capabile de a consuma prin filtrare orice, cu precădere larve de țânțari, viermi sau alge chiar și toxice.

Rugăm curioșii să se țină la distanță, ele nu trebuie speriate, Delta încă nu le oferă condiții acestor păsări termofile (iubitoare de căldură)”, a precizat el.

Imaginile cu superbele păsări, 63 la număr, au fost înregistrate de localnici, care spun că acestea, s-au aflat pe  Lacul Tuzla, iar alte 53 de păsări ar fi pe Săraturi, la Murighiol.

SURSA VIDEO: Cornel Cotorogea