19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 22:32

VIDEO Percheziții la apropiați ai clanului Cămătaru. Gruparea a terorizat oameni de afaceri pentru a recupera 500.000 de euro

spot_img

Polițiștii au descins, miercuri dimineață, la 17 adrese din București, Ilfov și Prahova. Au fost vizate 16 persoane, apropiați ai clanului Cămătaru, care au șantajat mai mulți oameni de afaceri. Sumele obținute prin amenințări și violență fiind de până la 500.000 de euro.

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub coordonarea DIICOT, cu sprijinul Serviciului Investigații Criminale și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei au pus in aplicare mandatele de percheziție domiciliară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, șantaj și abuz în serviciu.

Potrivit unor surse din Poliție, cei vizaţi de anchetă sunt apropiaţi ai clanului Cămătaru, printre ei aflându-se Alex Stoica (zis „Aticu”), Marian Sârbu („Box”) și Florin Șpac („Șpac”), fost luptător de performanță.

În fapt, de la finele anului 2020 și până în prezent a fost documentată activitatea unui grup infracțional organizat ai cărui membri s-ar fi specializat în săvârșirea unor infracțiuni de șantaj, constând în recuperarea unor sume de bani de la diversi agenti economici, până la valoarea de 500.000 euro, prin utilizarea de amenințări si violențe.

Persoanele vor fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT, cercetările fiind continuate de DIICOT și Poliția Capitalei.