-0.2 C
București
duminică, 23 ianuarie 2022 - 19:37
No menu items!

Dr. Monica Pop, despre cum ne creștem imunitatea: „Această vitamină trebuie luată toată viața”

spot_img

Medicul Monica Pop a vorbit duminică la Antena 3 despre cum ne creștem imunitatea în această perioadă.

„Românii sunt oameni cu imunitate scăzută în general, pentru că au o viață destul de grea. Știm foarte bine că nu se alimentează cum trebuie de foarte multe ori și stresul este foarte mare, așa că scăderea imunității e la ordinea zilei. Am spus de mai multe ori că la boli infecțioase ne-a învățat un medic mai în vârstă ca niciodată să nu plecăm de acasă fără ceva proteine ingerate pentru ca leucocitele să fie în circulație și să ne apere. Din punct de vedere medicamentos, eu folosesc o schemă de imunitate de foarte mulți ani.

Accentuez asupra vitaminei D3 pe care trebuie să o ia orice om, în permanență. Este un foarte bun factor de ridicare a imunității”, a mai spus dr. Monica Pop.

Vitamina D se găsește în puține alimente, cele mai bune surse fiind uleiul de ficat de peşte, sardinele, heringul, somonul, tonul, laptele şi produsele lactate.

Atenție, vitamina D luată sub formă de supliment alimentar poate interacţiona cu alte medicamente, printre care antiacidele, anticonvulsivele, diureticele sau estrogenul , astfel că este indicat să întrebăm medicul.