8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 10:20

Cum a infectat un bărbat din Buzău 19 persoane, mergând la rude de Paște

spot_img

Un cartier din municipiul Buzău, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, a intrat în carantină pentru 14 zile după ce, duminică, au fost confirmate 19 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Focarul a apărut după ce un bărbat nu a respectat ordonanțele militare și, de Paște, a mers în vizită la rude, unde a intrat în contact cu peste 30 de persoane.

Prefectul de Buzău, Leonard Dimian, spune că bărbatul de 41 de ani, deși era cazul raportta cu numărul 21 în județ, a mers în vizită la rude, în Ialomița, acum 2 săptămâni, de Paște. După 10 zile, pe 28 aprilie, bărbatul s-a simițit rău și s-a prezentat la o policlinică, cerând 
o trimitere pentru a merge la un consult la secția de pneumo-fiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatele sosite în data de 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

Echipele de specialiști ale DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru coronavirus. Rezultatele au sosit duminică, 3 mai: 19 dintre contacții direcți ai bărbatului erau pozitivi.

Printre cele 19 persoane diagnosticate cu Covid-19 se numără și 2 copii de doar un an. 12 dintre aceste persoane sunt internate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, spital-suport pentru Covid-19, iar alți șapte au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.