10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:29
No menu items!

Două trasee turistice din masivul Ceahlău, închise din cauza viiturilor

spot_img

Două trasee turistice din masivul Ceahlău au fost închise din cauza viiturilor produse în urmă cu câteva zile. Salvamontiștii atenționează turișii că, din cauza drumurilor forestiere impracticabile, timpul de răspuns în cazul intervenţiilor ar putea fi și de trei ori mai mare.

„Zona cea mai afectată este cea a Cascadei Duruitoarea şi a Bazinului Pârâului Martin”, precizează Salvamont Neamţ.

Până la remedierea situaţiei, se închid traseele Durău – Piciorul lui Bucur – Rupturi – Cascada Duruitoarea (marcaj cruce albastră – traseu impracticabil) şi sectorul Cascada Duruitoarea – Poliţa cu Ariniş -Piciorul Şchiop – Cabana Dochia (marcaj cruce roşie).

„Celelalte trasee din masiv rămân deschise fiind practicabile. Totodată vă aducem la cunoştinţă că, din cauza faptului că drumurile forestiere pe care făceam intervenţia de evacuare a victimelor accidentelor montane sunt la acesta oră complet impracticabile, timpii de răspuns în cazul intervenţiilor va fi de aproximativ trei ori mai mare în cazul în care vremea nefavorabilă nu va face posibilă intervenţia aero”, au subliniat cei de la Salvamont Neamţ.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc o furtună în zona masivului Ceahlău, cu precipitaţii abundente într-un timp foarte scurt, în urma căreia staţiunea Durău şi drumul axial între Durău şi Izvorul Muntelui au fost inundate de torenţii formaţi în masivul Ceahlău.

                                                                                                                    Adina Silav