9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 2:06

Turiștii români au invadat Grecia. Presa: “Pe insule se vorbește exclusiv românește”

spot_img

Grecia a rămas și anul acesta destinața preferată a românilor, însă numărul turiștilor sosiți din România pare să fie cu mult mai mare față de anii precedenți. Presa greacă scrie: “Ne-am umplut de turiști români” sau “Pe insule se vorbește aproape exclusiv românește”.

Românii au luat cu asalt nu doar destinaţiile lor preferate din nordul statului elen (Halkidiki, Thassos, Samothrakis, Pieria, Kavala), ci şi Insulele Ionice sau insulele din Golful Saronic, precum şi destinaţiile turistice din Peloponez, cu accent pe Nafplio, notează publicaţia greacă Voria.

În ultima perioadă, pe insule precum Lefkada se poate auzi vorbind în română, în majoritatea locurilor. 

România este o țară cu 19,5 milioane de locuitori. Aproape 1,4 milioane dintre ei călătoresc în fiecare an în Grecia, care este destinația nr. 1 pentru turiștii români.

Potrivit datelor Băncii Greciei și ale unui studiu realizat de Institutul Asociaţiei Companiilor de Turism din Grecia, România este prima piață în ceea ce privește încasările de călătorie de la turiştii care vin pe cale rutieră, cu o tendință ascendentă constantă în ultimii ani, până în 2019. 73,3% din veniturile totale încasate de Grecia de la turiştii români provin din turismul rutier.