5.1 C
București
sâmbătă, 27 februarie 2021 - 21:31

Dosar penal pentru intervenția pompierilor de la Constanța, în cazul femeii care a căzut de la etaj

Procurorii militari au deschis dosar penal pentru neglijență în serviciu, pentru intervenția pompierilor de la ISU Dobrogea în cazul femeii care a căzut de la etajul locuinței incendiate. 

Conform unor înregistrări din trafic, ISU Dobrogea a mințit în comunicatul public în care arăta timpii sosirii la intervenție.

Autoscara pompierilor a ajuns la incendiul din municipiul Constanța, unde o femeie a sărit de la etaj din apartamentul cuprins de flăcări și a murit, la ora 9.41, deși Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea comunicase că autoscara a ajuns la ora 9.27, la două minute după căderea femeii.

Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat, marți seară, că a fost “o eroare de comunicare”, scuzându-se că și dacă ar fi ajuns mai repede, nu se mai putea face nimic pentru că nu era timp fizic.

Și martorii au spus  că autoscara a ajuns la mult timp după ce femeia a căzut de la balcon. În plus, camera de supraveghere a unui autoturism care circula în spatele autoscării, sincronizată la dată și oră cu un telefon mobil, arată că mașina pompierilor a ajuns la locul solicitării cu câteva secunde înainte de ora 9.41.

Femeia care și-a pierdut viața avea 56 de ani. La momentul izbucnirii incendiului, era acasă împreună cu soțul ei. Bărbatul a reușit să se salveze fugind pe scări. Femeia a ieșit și ea pe scări, dar s-a întors spunând că și-a uitat laptopul în casă. Ajunsă în apartament, ea a rămas blocată și a ieșit pe balcon, în încercarea de a se salva. A stat până când flăcările s-au apropiat de ea, apoi a încercat să coboare pe zidul blocului. Ea a căzut însă în gol, iar echipajul medical sosit la fața locului nu a mai putut să o salveze și a fost declarat decesul.

Și Parchetul de la Constanța a dechis o anchetă penală în cursul zilei de ieri, pentru ucidere din culpă. Cel mai probabil, cele două dosare se vor conexa la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul București, care are competența de a cerceta pompierii militari.