0.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 8:54

O femeie din Constanța a murit după ce a căzut de la etajul 6. Pompierii s-au dus la intervenție fără scară sau saltea

O femeie din Constanța a căzut de la etajul 6 al blocului în care locuia, în timp ce încerca să scape dintr-un incendiu puternic. Pompierii erau la fața locului, însă nu aveau în dotare mașină cu scară sau o saltea pentru a evacua persoane de la înălțime.

Din imaginile de la fața locului, se observă că femeia a ieșit pe bașcon, încercând să scape de flăcări, apoi a vrut să se agațe de balcon, dar a căzut în gol de la etajul 6.

IGSU recunoaște într-un comunicat că pompierii au mers la incendiul care se manifesta la etajul 6 fără scară sau o saltea, astfel încât cei care ar putea să se afle în apartament să fie evacuați. Pompierii au precizat că pe raza județului Constanța sunt dioar trei autospeciale dotate cu scară, una dintre cele cerute de ei la această intervenție ajungând prea târziu, la două minute după ce a căzut sub privirile pompierilor și vecinilor.

„Apelul la numărul unic de urgență 112 a fost preluat de dispecerul ISU Constanța la ora 09.14.

• La ora 09.15 au fost alertate simultan următoarele echipaje: 1 ambulanță SMURD tip B2, 2 autospeciale de stingere și 1 autoscară.

• Ambulanța SMURD tip B2 și cele 2 autospeciale de stingere au fost alertate din cadrul Detașamentului de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș, care se află la aproximativ 2 km față de locul producerii incendiului. Primul echipaj care a ajuns la locul intervenției a fost ambulanța SMURD tip B2, la ora 09.21

• Având în vedere că la Detașamentul de Pompieri Sublocotenent Fripis Marius Daniel Constanța Oraș nu există autoscară, aceasta a fost alertată din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas.

• Autoscara a ajuns la locul intervenției la ora 09.27, distanța parcursă fiind de 8 km. Ora la care femeia s-a desprins de la balcon a fost 09.25

• Forțele aflate la locul intervenției în momentul sosirii autoscării erau 2 autospeciale de stingere, 1 ambulanță SMURD tip B, precum și 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.

• La nivelul județului Constanța există 3 autoscări, repartizate astfel încât să acopere întreaga zonă de competență, astfel: Cernavodă, Medgidia și Constanța”, au declarat reprezentanții IGSU.