17.1 C
București
vineri, 7 octombrie 2022 - 13:20
No menu items!

Surse: Control al Direcției Antifraudă din ANAF la ferma din Vrancea a companiei Premium Porc

spot_img

Direcția Regională Antifraudă Constanța, din cadrul ANAF, a început miercuri un control la ferma de porci din Golești, Vrancea, a grupului Premium Porc. Potrivit unor surse din interiorul companiei, în jurul prânzului, la sediul fermei erau 12 inspectori, veniți cu patru mașini. Controlul are loc în contextul în care DNA și Direcția Antifraudă din ANAF s-au sesizat în privința unor presupuse fraude și fapte de corupție în care sunt implicate fermele grupului cu acționariat danez.

La începutul lunii februarie, Sursa Zilei a publicat o investigație, bazată pe documente oficiale și pe relatările unor surse din industrie, din care reiese că Premium Porc Group, unul dintre cei mai mari crescători de porci din România, ar fi implicat în scheme de fraudare a bugetelor publice și de evaziune fiscală, în contextul epidemiei de pestă porcină africană (PPA) și despăgubirilor acordate de stat.

Pe 2 ianuarie 2021, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea a transmis că a confirmat prezența PPA în ferma din Golești, cu un efectiv de aproximativ 30.000 porci.

Direcția Regională Antifraudă Constanța acoperă județele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea și Vrancea.