24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:38
No menu items!

Anchetă la ISU Dobrogea, după minciuni în comunicarea publică despre intervenția la un apartament în flăcări

spot_img

Departamentul pentru Situații de Urgență a transmis marți că a fost constituită o comisie de verificare care se deplasează la Constanța „în vederea clarificării situației și dispunerii unor măsuri ulterioare”, în urma informațiilor noi legate de incendiul dintr-un bloc de locuințe, proprietara apartamentului aruncându-se de la etajul șase în încercarea de a se salva de flăcări.

Întrebat şi dacă pompierii au minţit iniţial când au spus că au ajuns la timp la intervenţie, şeful ISU Dobrogea a declarat pentru Antena 3: „Aici este vorba de cei care au preluat apelul de la subunitatea de la Palas şi modul în care au alertat echipajul şi l-au trimis la locul intervenţiei. Au alertat cu întârziere. E posibil ca cei care au preluat anunţul, noi credem că au acţionat cu întârziere. Nu din dispeceratul Inspectoratului, ci de la subunitatea de unde s-au solicitat forţe suplimentare„, a explicat cu greutate şeful ISU Dobrogea.

Realizatoarea Antena 3 Sabina Iosub a încercat să obţină un răspuns mai clar de la şeful ISU Dobrogea şi l-a întrebat pe acesta dacă pompierii au plecat mai târziu cu maşina.

„Au plecat puţin mai târziu, din filmarea noastră, se vede că este ora 9.40, în loc de 9.27. Asta înseamnă că timpul de deplasare e în jur de 10 minute. Dacă luăm în calcul că au ajuns la 9.40, înseamnă că în jur de 9.30 au plecat. Avem un decalaj de peste 10 minute din momentul anunţării…Asta este, din păcate, am constatat acest lucru„, a spus spăşit şeful ISU Dobrogea la Antena 3.

Într-un comunicat de presă de marți, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a anunțat că autoscara pe care ar fi putut coborî femeia a ajuns cu 2 minute mai târziu față de momentul în care aceasta a căzut de la etajul 6. Motivul invocat a fost că în municipiul Constanța există o singură autoscară, alocată unei unități localizată departe de aglomerația urbană, și transportul ei la locul incendiului a durat 8 minute.

Sursa foto: Antena 3