10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 13:21
No menu items!

Dosar penal pentru fraudarea alegerilor în Sectorul 1

spot_img

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a deschis un dosar penal pentru articolul 391 din Codul Penal, respectiv „Falsificarea prin orice mijloace a inscrisurilor de la birourile electorale”, pedepsită cu închisoare de la unu la cinci ani. Investigațiile au început după ce o persoană implicată în numărarea voturilor pentru Primăria Sector 1 a fost suprinsă cu peste 100 de procese verbale completate și ștampilate asupra sa.

Persoana respectivă a fost dusă la audieri. Imaginile au fost postate pe Facebook de Clotilde Armand, care a și depus plângere la poliție, acuzându-l pe Dan Tudorache că a încercat să falsifice rezultatele votului.

”Astăzi, în jurul orei 15: 45, Secția 4 Poliție a fost sesizată prin sistemul 112 cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcția de consilier, ar fi fost văzut iesind din clădirea unde a funcționat un birou electoral al sectorului1, de către mai mulți reprezentanți ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. Persoanele in cauză au fost identificate și sunt conduse la sediul Secției 4 Poliție pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a transmis Poliția Capitalei într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse din poliție, este vorba despre Sorin Cătălin Tomescu, unul dintre candidații PSD la Consiliul Local Sector 1.

Dan Tudorache, editul PSD din Sectorul 1, a anunțat luni dimineață că, în ciuda sondajelor de la ieșirea de la urne și a numărătoarei paralele, ar fi avut un avans de 200 de voturi în fața contracandidatei sale de la USR.