11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 15:52

Barna, contră lui Iohannis: „Nu vreau ca PSD să devină istorie”

spot_img

Președintele USR, Dan Barna, îi dă o replică tăioasă lui Klaus Iohannis, la afirmația acestuia potrivit căreia PSD trebuie să-și înceteze existența.

Klaus Iohannis a declarat, luni seara, într-un discurs despre alegerile locale, că românii au votat partidele de dreapta, reprezentate de PNL și USR-PLUS, pentru a conduce comunitățile locale și a făcut un apel la liderii celor două formațiuni să se alieze pentru ca la alegerile parlamentare să creeze o ”majoritate credibilă”. Iohannis a cerut și ca ”epoca PSD să se încheie definitiv”, iar Dan Barna, liderul USR i-a dat replica.

Barna a precizat că USR se va alia cu PNL doar dacă liberalii vor respecta criteriile de integritate ale Uniunii.

”Președintele constată, în mod obiectiv, rezultatul alegerilor de ieri, că epoca PSD este apusă. Spune un lucru pe care fiecare român l-a văzut la încheierea urnelor. În acest moment, românii au două opțiuni pro-europene: USR – PLUS și PNL. PSD este scos din joc în foarte multe locuri. Eu nu îmi propun ca PSD să devină istorie, ci poate să stea în opoziție vreo 12 ani.

Sunt negocieri similare ca cele din București, bazate pe integritate, pe fără penali, sunt majorități ce vor fi constituite în jurul unor proiecte.”, a declarat Dan Barna, la România TV.