10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 23:06
No menu items!

Dorin Cocoș, trimis în judecată pentru spălare de bani. A încheiat un contract de împrumut fals pentru o jumătate de milion de euro

spot_img

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Dorin Cocoș, pentru infracțiunea de spălarea banilor.

Potrivit DNA, în perioada 2009-2011, inculpatul ar fi pretins și primit, în tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicațiilor, precum și asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susținute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft.

“În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menționate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menționată mai sus, în vederea creării unei aparențe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienței acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, anunță DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Anterior, Dorin Cocoș a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență, cauză în care a și fost condamnat definitiv la 2 ani și 4 luni de închisoare.