12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:18
No menu items!

Zeci de descinderi la o grupare care fura mașini de lux. Sunt vizați și angajați de la Taxe și Impozite din Capitală

spot_img

Poliţiştii au făcut, miercuri, 48 de percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe, la o grupare care fura maşini de lux din străinătate şi le înmatricula, cu acte false, în România. Potrivit unor surse judiciare, în doar sunt vizați și angajați de la direcțiile de Taxe și Impozite de la sectoarele 4 și 5.

Poliția Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, a pus în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară și 51 de mandate de aducere, în București și județele Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Ialomița și Mureș, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de dare de mită, luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participație improprie la fals intelectual și tăinuire.

„În fapt, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2020 – prezent mai multe persoane specializate în furtul de autoturisme de lux din străinătate, le-ar fi transportat și înmatriculat pe teritoriul României, prin utilizarea de acte de proveniență false”, anunță Poliția Capitalei.

Din extinderea cercetărilor a rezultat și faptul că unii membri ai acestei grupări ar fi pretins și primit diferite sume de bani pretinzând că au influență asupra unor angajați din direcțiile de Taxe și Impozite ale unor primării și Registrul Auto Român și îi pot determina pe aceștia, direct sau indirect, prin intermediul altor persoane, să își îndeplinească în mod contrar atribuțiile de serviciu și să înmatriculeze aceste autoturisme.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Poliția Capitalei – Serviciul Grupuri Infracționale Violente.