10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:32

Unul dintre jandarmii acuzați de moartea prin asfixiere a inginerului din Pitești a fost eliberat

spot_img

Unul dintre jandarmii acuzaţi de moartea prin asfixiere a lui Zaharia Barbu, inginerul de 63 de ani din Pitești, mort după o intervenție controversată a poliției și jandarmeriei, a fost scos din arestul preventiv de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti şi plasat în libertate sub control judiciar.

Decizia magistraţilor bucureşteni vine după o sentintă similară pronunţată de Curtea de Apel Piteşti. La randul lor, magistratii pitesteni au înlocuit arestul preventiv pentru cei doi poliţişti acuzaţi de moartea violentă a inginerului cu arestul la domiciliu.

Jandarmul care fusese reținut de procurorii militari, a fost arestat preventiv pe 22 aprilie, pentru infracțiunile de purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Parchetul Militar București a transmis, la acel moment, printr-un comunicat de presă, că dosarul în acest caz a fost declinat de către Parchetul Tribunalului Argeș pentru cercetări în cazul a doi subofițeri de la Inspectoratul Județean Argeș. Ei sunt cercetați, alături de cei doi polițiști arestați deja în acest dosar, pentru purtare abuzivă și loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Unul dintre jandarmi fusese reținut atunci pentru 24 de ore.
 
Procurorii spun că cei doi jandarmi erau în misiune, în patrulă mixtă, împreună cu două echipaje de Poliție de la IPJ Argeș, care au intervenit, în 16 aprilie, pentru evacuarea terasei din incinta Autogării Sud Pitești. Potrivit polițiștilor, cei doi jandarmi și cei doi polițiști au intervenit în cazul bărbatului de 63 de ani, “pe care l-au proiectat pe carosabil printr-o acțiune violentă, soldată cu decesul victimei”.