vineri, 22 ianuarie 2021 - 6:20

Dorayaki

Ministrul Educației a dat ordin pentru reducerea numărului de elevi din clase

Numărul maxim de elevi într-o clasă de liceu va fi 26, la filiera teoretică, față de 28, cât este acum, și de 24, față...

Cablul și telefonia fixă Vodafone AU CĂZUT în toată țara

Zeci de oameni au sunat la Vodafone în ultimele ore pentru a se plânge că atât cablul, cât și telefonia fixă nu funcționează, fiind...

Scandal în coaliție pe tema desființării Secției Speciale. Dan Barna către UDMR: “Să nu o mutăm ca pe oala cu sarmale”

Vicepremierul Dan Barna a declarat joi, la Europa FM, că alianța pe care o reprezintă nu este de acord cu soluția avansată de UDMR...

45 de judecători din întreaga țară au primit aprobarea CSM să iasă la pensie. Ce magistrați de la Înalta Curte sunt printre ei

Secția pentru judecători a CSM a avut pe ordinea de zi de joi, 21 ianuarie 2021, nu mai puțin de 49 de cereri de...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Dorayaki reprezintă, de fapt, clătite japoneze, de regulă umplute cu marmeladă de fasole roșie.

Dorayaki este un desert popular în Japonia, îndrăgit atât de copii, cât și de adulți.

Ingrediente:

  • 200 gr făină,
  • 100 gr zahăr,
  • 3 ouă,
  • 5 gr praf de copt,
  • 1 linguriță miere,
  • 30 ml apă,
  • 1 linguriță ulei.

Mod de preparare:

Pentru compoziție alegeți un bol adânc, care este perfect uscat.

Ouăle, împreună cu zahărul și mierea se vor bate cu ajutorul unui mixer de bucătărie sau al unui tel până când zahărul se dizolva și volumul compoziției va crește semnificativ.

clatite

Se poate înlocui zahărul tos cu cel praf. Astfel, nu riscăm să rămână în compoziție cristale de zahăr care nu s-au dizolvat. Dacă zahărul nu este complet dizolvat, clătitele se vor lipi.

Făina cernută se amestecă cu praful de copt și se adaugă treptat peste amestecul de zahăr și ouă.

clatite_japoneze

Compoziția obținută va fi ușor mai densă decât aceea pentru clătitele obișnuite. Pentru a subția compoziția folosim apă rece.

Se încinge o tigaie antiaderentă și se toarnă 1 linguriță de ulei. Se șterge apoi tigaia cu un șervețel absorbant și, cu un polonic mic, se toarnă compoziția de clătite, la fel ca pentru clătitele americane.

clatite1

Când încep să facă bule, clătitele pot fi întoarse. Ele sunt gata când ambele fețe sunt maronii, iar marginea rămâne deschisă la culoare.

clatite_japoneze1

Tradițional,  clătitele japoneze se servesc cu marmeladă Anko (marmeladă din Azuki – fasole roșie). Puteți alege însă orice altă umplutură.

clatite2

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Nicușor Dan: Eu am apă caldă și căldură

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus, joi, la RFI, că Municipalitatea ar putea cumpăra activele ELCEN în luna mai, în cel mai...

Lui Rareș Bogdan nu îi pare rău că a spus despre Ludovic Orban că “i s-a umflat capul”: “A fost o analiză”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat joi, la Digi24, că nu are păreri de rău cu privire la declarațiile dure la adresa lui Ludovic...

Toni Grecu vorbește din spital despre starea sa de sănătate

Fondatorul grupului de divertisment Divertis, actorul Toni Grecu, a făcut câteva precizări referitoare la starea sa de sănătate și la tratamentul primit în spital. Toni...

Cifrele OFICIALE ale raportărilor, puse la îndoială chiar de ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, recunoaște că cifrele raportate zilnic de autorități, privind numărul îmbolnăvirilor, nu sunt "cele mai de încredere", astfel că el ia...

Premierul asigură că nu va tăia salariile bugetarilor… pentru că deja le-a înghețat

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri seară, că salariile bugetarilor sunt deja înghețate, astfel încât ele reprezintă, la nivelul din ianuarie 2021, un drept...