18.9 C
București
joi, 23 mai 2024 - 22:30
No menu items!

Cioloș îi ia apărarea ministrului justiției, după prestația jalnică din Parlament

spot_img

În timp ce ministrul propus al justiției răspundea jalnic întrebărilor comisiei parlamentare de specialitate, premierul desemnat Dacian Cioloș îşi apăra cu fermitate nominalizarea sa pentru acest portofoliu, spunând că trebuie așteptat finalul audierii.

Argumentul lui Cioloș sau a fost că, deşi nu e jurist, Cristina Guseth dispune de expertiză necesară pentru a conduce ministerul justiţiei, fiind vorba despre un post politic, şi nu de unul de expert în minister.

Dacian Cioloș consideră că Ministerul Justiției trebuie să aibă parte de o multă credibilitate, precum și întregul sistem juridic.

Trebuie să fie o persoană care trebuie să cunoască sectorul juridic şi care să aibă credibilitate. Problemă mare a Justiţiei în România a fost multă vreme a credibilităţii. A câştigat foarte mult în credibilitate justiţia din România. Şi cred eu că în fruntea Ministerului Justiţiei, într-un guvern tehnocrat, cineva care se ocupă de ani mulţi de luptă împotriva corupţiei, care cunoaşte foarte bine domeniul, poate să aducă un plus de credibilitate Justiţiei, aşa cum este ea reprezentată de minister

Dacian Cioloș

Valeriu Motoc