16.5 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 8:31
No menu items!

Doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic

spot_img

Doi copii din Fetești, diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic (SHU) au fost internați vineri seara în Secția de Nefrologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”, au anunțat sâmbătă oficiali ai Ministerului Sănătății.

„Este vorba despre un copil de șase luni care a fost transferat de la Institutul de Ocrotire a Mamei și Copilului Alfred Rusescu și care are o formă incompletă de SHU. Copilului i s-a depistat verotoxină pozitivă și este confirmat cu E-Coli O26, dar nu necesită dializă peritoneală. Celălalt copil este în vârstă de șapte luni, cu o formă severă de SHU și va începe în cursul zilei de astăzi procedura de dializă peritoneală”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Potrivit reprezentanților MS, pe Secția de Nefrologie rămâne internat și copilul din Mioveni, care are o evoluție favorabilă a stării de sănătate și care se află sub tratament de specialitate și observație medicală. Acesta nu mai necesită dializă peritoneală, a informat sursa citată.

În prezent, în unitatea sanitară sunt internați trei copii diagnosticați cu SHU.

Ministerul Sănătății reamintește importanța măsurilor de prevenție, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător.

Specialiștii MS recomandă achiziționarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar-veterinar, și spălarea corespunzătoare a fructelor și legumelor, dar și tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

R.D.