5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:28
No menu items!

DNA: Cristian Rizea are de plătit o cauțiune de 1,5 milioane de lei

spot_img

Deputatul Cristian Rizea – în cazul căruia plenul Camerei Deputaților a aprobat miercuri reținerea, dar nu și arestarea preventivă – va fi cercetat de procurorii anticorupție sub control judiciar și trebuie să achite o cauțiune de 1,5 milioane de lei.

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au precizat, joi, într-un comunicat de presă, că procurorii au pus în mișcare acțiunea penală și au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, de la data de 10 martie, față de Cristian Rizea.

Rizea este acuzat de trafic de influență, spălarea banilor, în formă continuată (două acte materiale) și influențarea declarațiilor (două fapte), mai precizează DNA.

„Inculpatul va depune, în termen de 7 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție. Măsura a fost dispusă în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, împiedicării sustragerii inculpatului de la urmărirea penală și prevenirii săvârșirii altor infracțiuni, în condițiile în care Parlamentul României – Camera Deputaților a respins cererea de încuviințare a arestării preventive a inculpatului Rizea Cristian”, se arată în comunicatul DNA.

Potrivit DNA, pe timpul cât se află sub control judiciar, Rizea trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Procurorii i-au atras atenția lui Rizea că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

R.D.

foto: agerpres