14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 21:58

Atac armat în SUA: cinci morți, doi suspecți căutați de poliție / VIDEO

spot_img

Doi atacatori au deschis focul la o petrecere din curtea unei case din Wilkinsburg, statul Pennsylvania, provocând moartea a cinci persoane și rănirea altor trei, informează poliția din localitate, citată de Reuters.

Potrivit Departamentul Poliției din comitatul Allegheny, patru femei și un bărbat au fost împușcați mortal, iar trei persoane au fost rănite în atacul armat dintr-un cartier rezidențial din Wilkinsburg, suburbie aflată la aproximativ 13 kilometri distanță de Pittsburgh.

Sursa citată a mai precizat că suspecții au deschis focul, în jurul orei locale 23.00, de pe o alee, asupra participanților la o petrecere din curtea unei case și apoi au fugit. “Probele balistice de la fața locului indică faptul că două persoane diferite au tras cu arme diferite”, au mai arătat polițiștii.

Incidentul armat de la Wilkinsburg, o localitate cu aproximativ 15.000 de locuitori, este ultimul dintr-o serie de atacuri armate care au transformat controlul armelor într-un subiect de pe agenda alegerilor prezidențiale din SUA, comentează Reuters.

Zeci de tuburi de cartușe se aflau pe pavajul aleii de pe care s-a deschis focul, informează media, locul fiind izolat de polițiști care adună probe și discută cu martorii.

Am auzit cel puțin 20 de împușcături”, a declarat o martoră, Kayla Alexandra, pentru canalul de știri WPXI.

Patru oameni au murit la fața locului, iar patru răniți au fost transportați la spital, dar unul a decedat ulterior în urma rănilor suferite. În prezent, doi bărbați sunt în stare critică și o femeie în stare stabilă, au mai menționat reprezentanții poliției.

R.D.

foto: twitter