12.1 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 23:19

DNA cere aviz pentru arestarea deputaților Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu

spot_img

DNA cere aviz Camerei Deputaților pentru arestarea lui Ioan Oltean și Cătălin Teodorescu, în noul dosar ANRP.

Cătălin Teodorescu, fost membru al Comisiei de Despăgubiri din cadrul ANRP este cercetat tot pentru o astfel de despăgubire ilegală, într-un alt dosar al DNA.

Procurorii DNA au stabilit că împreună cu alți membri ai aceleiași comisii, printre care Crinuța Dumitrean, fosta șefă a ANRP, dar și Sergu Diacomatu, Remus Baciu, Attila Marko, Rodica Constantinovici și Lăcrămioara Alexandru, Teodorescu a aprobat raportul de evaluare al unui teren de peste 60.000 de metri pătrați din Pitești, a cărei evaluare era făcută la aproape 110.000.000 de lei. Suma a fost acordată ca despăgubire lui Mihai Rotaru, actual președinte al CSU Craiova, suma fiind supraestimată cu  87.291.596 lei.

Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011. Inculpatul Rotaru Mihai, beneficiar al sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei A.N.R.P., mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reușise să obțină proprietățile revendicate, ceea ce condusese și la inițierea unui proces in instanță.

comunicat DNA

Procurorii spun că Ioan Oltean, prin influența pe care o avea asupra șefei ANRP, Crinuța Dumitrean, pe care el o sprijinise să ajungă în instituție, a cerut urgentarea și aprobarea acestei despăgubiri record, pentru amicul său Mihai Rotaru. Comisionul lui Ioan Oltean, susțin anchetatorii, a fost de 600.000 de euro, bani pe care i-a luat în incinta unei parohii.