9.1 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 7:28
No menu items!

Directori ai RADET, suspectați că ar fi primit mită pentru a-i atribui contracte lui Cristian Erbașu

spot_img

Mai mulți directori ai RADET sunt suspectați că ar fi primit mită de la mai mulți oameni de afaceri, printre care și Cristian Erbașu, în schimbul atribuirii unor contracte cu regia.

Avocatul Alexandru Avramescu a declarat vineri dimineață că la sediul societăţii Erbaşu SA se fac percheziţii, fiind căutate acte privind colaborarea firmei cu RADET, pentru lucrări de reabilitare a reţelelor de încălzire.

Potrivit apărătorului, la sediul principal al societăţii de construcţii Erbaşu SA este în derulare o procedură de percheziţie, în prezenţa directorului firmei, Cristian Erbaşu. „Există o autorizaţie de percheziţie pentru spaţiile pe care le administrează firma, sunt verificate şi căutate acte privind colaborarea firmei cu RADET”, a declarat vineri avocatul Alexandru Avramescu, în faţa sediului societăţii Erbaşu SA.

El a precizat că societatea Erbaşu are o colaborare cu RADET de 20 de ani, verificările făcute de anchetatori vizând cu precădere colaborarea din ultimii ani cu regia de distribuţie a energiei termice. Avocatul a spus că în sediul firmei este directorul Cristian Erbaşu, acesta acordând sprijin în procedura de percheziţie. El a precizat că la percheziţii nu este prezent şi fratele acestuia, Alexandru Erbaşu.

Avocatul a mai spus că nici Cristian, şi nici Alexandru Erbaşu nu au fost chemaţi pentru a fi audiaţi în acest dosar.
„Societatea trece printr-o expunere mediatică pe care nu ne-o dorim. Facem apel la anchetatori să îşi facă treaba, dar să protejeze imaginea unei firme care nu are probleme fiscale şi funcţionează legal”, a spus avocatul.

Anchetatorii fac percheziţii la RADET şi la alte adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu pentru a ridica documente în cazul prejudicierii regiei prin contracte de lucrări de infrastructură plătite dar nerealizate, nefiind începută urmărirea penală pe numele niciunei persoane, au declarat vineri surse judiciare.

Potrivit surselor citate, urmărirea penală în dosarul privind prejudicierea RADET a fost începută in rem, ceea ce înseamnă că la acest moment este constatată doar infracţiunea, nu şi autorii, astfel că nicio persoană nu este pusă sub acuzare în acest caz.

Percheziţiile au fost dispuse pentru a fi ridicate documente în acest dosar, până la acest moment al anchetei nefiind emis niciun mandat de aducere pe numele vreunei persoane. Sursele citate au precizat că niciun oficial din RADET nu a fost pus sub învinuire până la acest moment.

Potrivit unor surse din Poliţie, mai multe firme ar fi în atenţia anchetatorilor, printre care societatea de construcţii Erbaşu SA. Sursele citate au precizat că RADET ar fi încheiat contracte cu mai multe firme pentru lucrări de infrastructură, care ar fi fost plătite, dar nu ar fi fost executate.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei, percheziţiile au loc la 38 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu. „Percheziţiile sunt efectuate ca urmare a cercetărilor ce se desfăşoară într-un dosar penal în care există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice, prin care ar fi fost diminuate resursele financiare ale unei instituţii de interes public local”, a precizat Poliţia Capitalei.

R.D.