8.8 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 0:52

Dinel Staicu – 9 ani de închisoare

spot_img

Decizia de miercuri a magistraților este definitivă

Dinel Staicu_SZ

Fostul președinte al SIF Oltenia, Nuțu (fost Dinel) Staicu, a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel București (CAB) la 9 ani închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru fraudarea Transgaz Mediaș.

Potrivit deciziei CAB, Dinel Staicu a primit 7 ani închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu și 6 ani pentru constituire a unui grup infracțional organizat. La pedeapsa cea mai grea de 7 ani a fost adăugat cu spor de 2 ani, astfel încât el va executa 9 ani închisoare.

Alte condamnări din dosar: Aurel Gabriel Coconea (fost director general al Transgaz) — 7 ani închisoare, Carmen Ioana Popescu — 5 ani, Cornel Tudor Volintiru — 5 ani, Adrian Georgel Bogza — 5 ani, Vlad Rebega — 4 ani, Iulian Siclitaru — 4 ani, Vasile Banciu — 4 ani închisoare, toate pedepsele fiind cu executare.

Pe latură civilă, instanța a dispus ca Dinel Staicu și ceilalți inculpați să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Reconversia SA (prin lichidator judiciar Rovigo SPRL) către SNTGN Transgaz SA suma de 24 185.728 lei, reprezentând daune materiale.

Magistrații au menținut până la concurența sumei de 24 milioane lei sechestrul asupra bunurilor mobile și imobile ale lui Dinel Staicu și au dispus aplicarea sechestrului și asupra bunurilor celorlalți inculpați.

În acest dosar, Dinel Staicu a fost trimis în judecată în 2007 de procurorii DNA pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecințe deosebit de grave și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

Alături de Staicu au fost deferiți justiției Gabriel Aurel Coconea, fost director general al societății Transgaz Mediaș, Cornel Teodor Volintiru, fost director general al societății Sironex Craiova, Vlad Rebega, fost director general al societății B.D.J. Craiova, Ioana Carmen Popescu, fost director economic al societății BDJ Craiova, Iulian Siclitaru, Tudorică Siclitaru, Vasile Banciu, fost director general adjunct la societății Asigurarea Națională Română și Adrian Bogza, fost administrator la societatea Delta Telecom.

R.D.