9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:53

DGA face verificări pentru a afla cine a înregistrat întâlnirea ministrului Carmen Dan cu angajaţii Direcţiei

spot_img

DGA anunţă că va face verificări după apariţia în spaţiul public a unei înregistrări de la întâlnirea de lucru avută miercuri de ministrul de Interne Carmen Dan cu conducerea Direcţiei şi personalul acesteia. Carmen Dan a cerut să se afle cine a făcut înregistrarea.

”În data de 24 aprilie 2019, ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan a convocat o întâlnire de lucru la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie, la care au participat directorul general adjunct, comisar-şef de poliţie Octavian Melintescu şi personalul D.G.A. prezent în unitate, în timpul căreia au avut loc discuţii specifice din domeniului de activitate. Ulterior, în spaţiul public a apărut o înregistrare din timpul discuţiilor, sens în care conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a dispus efectuarea de verificări pentru clarificarea situaţiei de fapt şi pentru identificarea persoanei care a efectuat înregistrarea şi a făcut-o publică”, anunţă DGA într-un comunicat remis joi MEDIAFAX.

Ministrul Carmen Dan a spus miercuri că a fost înregistrată, miercuri, în cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, atunci când a discutat cu angajaţii pentru a le afla nemulţumirile, discuția apărând în presă. Dan a precizat că va face verificări pentru a afla cine a înregistrat-o.

„Astăzi a fost pur şi simplu o întâlnire de lucru, o discuţie cu oamenii care lucrează în DGA, atât cei cu funcţii de conducere, cât şi cei cu funcţii de conducere. (…) Eu sunt la fel de uimită că o şedinţă ajunge să fie înregistrată. Sunt foarte interesată să aflu cine sunt. În primă instanţă, nu am crezut o astfel de poveste. A ajuns la mine informaţia după şedinţa de Guvern. A fost o discuţie în care am vrut din gura lor să aflu de ce au fost atât de deranjaţi. Am vrut să fac toate precizările privind poziţia pe care am avut-o în cadrul ministerului. Nu m-am poziţionat în sensul desfiinţării acestei direcţii, ci în sensul eficientizării. (…) Voi face toate verificările necesare (să afle cine a înregistrat-o, n.r.)”, a declarat Carmen Dan, miercuri la RomâniaTv.

Şeful DGA, Cătălin Ioniţă, a transmis, zilele trecute, o scrisoare deschisă în care a acuzat faptul că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA, îl vizează de fapt pe el. Acesta descrie şi momentul din 2018, când s-a aflat între Carmen Dan şi Mihai Tudose, spunând că a refuzat numirea la Poliţie.

Andrei Tudor