1 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 22:42
No menu items!

Carmen Dan, despre înregistrarea de la DGA: “Nu am un război personal cu nimeni. Eu sunt un om al dialogului, probabil că asta a deranjat”

spot_img

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, a precizat, joi seară, că nu are un război personal cu nimeni, cu atât mai puțin cu o instituție aflată în subordinea ministerului pe care îl conduce. “Nu am un război personal cu absolut nicio persoană, nici nu mai vorbesc că nu am un război personal cu nicio instituție, cu atât mai mult cu instituții care funcționează sub umbrela MAI. Nu știu ce se întâmplă în mintea domnului Ioniță. Am vrut doar să explic că nu eu am generat această situație, punctând încă o dată că eu nu duc războaie personale cu nicio instituție. Cred că e ceva în spatele acestei situații și mai cred că o să și aflăm ce este”, a spus Carmen Dan, într-o intervenție în emisiunea “Punctul culminant“, realizată de jurnalistul Victor Ciutacu la România TV. 

Ministrul a mai explicat că șeful DGA, Cătălin Ioniță, și-a dat de două ori acordul pentru a fi numit inspector general al Poliției Române. “Sunt două acorduri (ale lui Cătălin Ioniță – n.r.)  – unul pe data de 9, unul pe data de 17, nu l-a pus nimeni cu forța șeful Poliției. Voi face toate verificările necesare (pentru a-l identifica pe cel care a realizat înregistrarea și a făcut-o publică – n.r.). Eu sunt un om al dialogului, probabil că asta a deranjat”, a mai spus ministrul. 

Principalele declarații ale ministrului afacerilor interne: 

  • Cred că va imaginați că avem posibilitatea să înregistrăm discuțiile pe care le avem atunci când se impune înregistrarea acestor discuții, dar astăzi a fost pur și simplu o întâlnire cu oamenii care lucrează în DGA, pentru că cineva a vrut să inducă în spațiul public ideea că vreau să desființez DGA.
  • Pentru mine a fost un semnal îngrijorător și am vrut să discut cu oamenii de acolo. Sunt foarte interesată să aflu și eu cine a făcut înregistrarea. A ajuns la mine informația imediat după ședința de guvern și, în primă instanță, am spus că nu e posibil, dar iată că…
  • A fost o discuție în care care mi-am dorit să aflu din gură lor de ce au fost atât de deranjați, am vrut să fac toate precizările în legătură cu poziția pe care am avut la bilanțul MAI și am vrut ca oamenii să știe că nu sunt amenințați sub nicio o formă cu pierderea locurilor de muncă, că reorganizare înseamnă eficientizare și că împreună putem să găsim soluții pentru eficientizarea activității acestei instituții.
  • Nu am un război personal cu absolut nicio persoană, nici nu mai vorbesc că nu am un război personal cu nicio instituție, cu atât mai mult cu instituții care funcționează sub umbrela MAI.
  • Sunt două acorduri (ale lui Cătălin Ioniță – n.r.) unul pe data de 9, unul pe data de 17, nu l-a pus nimeni cu forța șeful Poliției. Nu știu ce se întâmplă în mintea domnului Ioniță. Am vrut să explic doar că nu eu am generat această situație, punctând încă o dată că eu nu duc războaie personale cu nicio instituție. Cred că e ceva în spatele acestei situații și mai cred că o să și aflăm ce este.
  • Cu două zile înainte, într-o discuție pe care am avut-o cu directorul DGA, eram asigurată că am toată aprecierea și respectul dânsului. Nu știu ce s-a întâmplat între timp.
  • Voi face toate verificările necesare (pentru a-l identifica pe cel care a realizat înregistrarea și a făcut-o publică – n.r.). Eu sunt un om al dialogului, probabil că asta a deranjat. Nu știu ce i-a deranjat sau ce ar putea deranja, pentru că acest Guvern nu a tăiat salariile, a angajat oameni în plus, nu a dat pe nimeni afară. În plus, acest ministru, că ne place sau nu, a adus un buget cu 20% mai mare decât în anii precedenți, pentru că se bucură de sprijinul coaliției de guvernare. 

CITEȘTE ȘI: DE LA AMENINȚARE CU MOARTEA, CAPII POLIȚIEI RECURG ȘI LA ȘANTAJ / AUDIO (PRESĂ)

Raluca Dan