16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:59

De la amenințare cu moartea, capii Poliției recurg și la șantaj / AUDIO (Presă)

spot_img

Ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) încearcă să o șantajeze pe Carmen Dan, ministru al afacerilor interne, în încercarea de a-și proteja șeful, pe Cătălin Ioniță, acuzat de plagiat. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Alexandru Căutiș, pe blogul său. Acesta cere public intervenția DIICOT: “Șantajul la care unii din DGA vor să recurgă pentru a-și salva șeful acuzat de plagiat este o metodă caracteristică Mafiei, nu Poliției. Pe un grup de discuții pe internet al unor ofițeri subalterni ai chestorului Ioniță, acuzat de plagiat, deja a fost postată înregistrarea ilegală! DIICOT ar trebui să se autosesizeze!”, a scris acesta pe plusinfo.org.

“V-am povestit atât eu, cât și Emilia Șercan, despre grupul infracțional existent la Academia de Poliție, care protejează plagiatorii de doctorat ai instituției. Emilia Șercan a fost de curând amenințată cu moartea, iar azi amenințătorul a fost arestat: este un ofițer tot de la Academia de Poliție, prieten cu rectorul Academiei de Poliție, rector acuzat de asemenea de plagiat. Ofițerul care a amenințat-o pe Emilia este din Slatina, ca și rectorul Iacob (vom reveni cu detalii)

Altceva vreau să vă dezvălui în articolul de față. Astăzi sursele mele de încredere din Poliție mi-au dezvăluit că pentru a-l apăra pe șeful Direcției Generale Anticorupție, chestorul Cătălin Ioniță, un ofițer al DGA a integistrat-o pe ministresa Carmen Dan în timp ce le vorbea azi subalternilor lui Ioniță. Înregistrarea a fost făcută în spațiul securizat al DGA și reprezintă o gravă infracțiune. Indiferent dacă nu-mi place mie Carmen Dan sau altcuiva nu se poate apela la ilegalități pentru a o compromite. Șantajul la care unii din DGA vor să recurgă pentru a-și salva șeful acuzat de plagiat este o metodă caracteristică Mafiei, nu Poliției. Pe un grup de discuții pe internet al unor ofițeri subalterni ai chestorului Ioniță, acuzat de plagiat, deja a fost postată înregistrarea ilegală! DIICOT ar trebui să se autosesizeze!

Amenințarea cu moartea a unei jurnaliste, șantajul unui ministru nu sunt metode de lucru ale unor polițiști ce se presupune că sunt modele în societate. Trebuie fâcută curățenie în Poliție! Polițiștii sadea nu pot prinde hoții prin furt, amenințare cu moartea și șantaj!”, scrie Căutiș. 

Acesta a publicat și înregistrarea făcută publică pe acel grup al de internet al subalternilor lui Ioniță. 

Mai multe pe www.plusinfo.org. 

 

R.D.